Home » Diverse » Extern » Intern » Sfaturi si Recomandari » Turism » Cum alegi un restaurant bun unde să mănânci intr-o țară straină?

Cum alegi un restaurant bun unde să mănânci intr-o țară straină?

mancare

Echipa Calatoresc.ro a realizat un articol util pentru orice turist care ii place sǎ cǎlǎtoreasca și sǎ descopere locuri și culture noi. In articolul preluat mai jos, veți gǎsi sfaturi și recomandari ale lui Cǎtǎlin, despre “Cum alegi un loc bun unde să mănânci intr-o țară straină?”

Cu toții iubim călătoriile, vacanțele. Însă, imediat ce ieșim pe ușă, lăsăm în spate mediul familiar și prietenos de acasă, fără să știm ce ne așteaptă. Tot ce putem spera este la o vacanță fără probleme, relaxantă, în care să petrecem un timp de calitate, făcând lucrurile pe care ni le-am propus, văzând atracțiile pe care le-am visat. Nu în ultimă instanță, dorim să știm detalii despre obiceiurile culinare ale destinației propuse, localurile sau restaurantele cele mai potrivite pentru stilul nostru de viață, cautând cele mai avizate opinii despre acestea. Nu încercăm să vă propunem o listă de restaurante, aceasta este la latitudinea voastră, preferințele fiind proprii fiecărui individ. Dorim să vă sfătuim cum să vă alegeți un restaurant potrivit în vacanță, locul în care vă veți simți în siguranță și în care puteți încerca, dacă doriți, specialitățile culinare locale, fără să trebuiască să duceți la limită cartea de credit. Și vorbim, în special, despre destinațiile din afara țării, departe de rutina de aici, de tradițiile și de obișnuința de acasă.

Într-un clasament virtual al preferințelor turistice, pe primul loc în alegerea unui restaurant stă atmosfera. Și dacă vacanța se desfășoară alături de copii, atunci ne interesează ca această atmosferă să cuprindă toate facilitățile de care au nevoie cei mici și cei mai importanți pentru noi. Criteriul este urmat îndeaproape, bineînțeles, de prețuri, însă fără ca ele să aibă o pondere mai mare decât siguranța. Vorbind totuși despre țări din lumea civilizată, din Europa sau America de Nord, de exemplu, să nu vă imaginați că aici orice restaurant este potrivit sau că mâncarea este neapărat de calitate. În marea majoritatea a cazurilor nu există surprize neplăcute, însă este bine să fiți informați, cât se poate, iar fiind vorba despre mâncare, să nu fiți purtați de val decât atunci când v-ați asumat câteva certitudini.

La ce vă gândiți atunci când căutați un restaurant într-o țară străină? Eu m-aș gândi la prețuri, mâncare sănătoasă, servicii rapide și amiabile, o gamă variată de preparate culinare din care aș putea să aleg și care să cuprindă, în mod esențial, câteva feluri de mâncare specifice zonei și, nu în ultimul rând, la siguranță – nu neapărat în această ordine. Și-o să vă dau câteva exemple din călătoriile mele prin lume. În Europa, de pildă, mâncarea nu este cu mult diferită de ce găsim acasă, tendința de globalizare reflectându-se, cumva, și pe plan culinar.

[…]

Prin urmare, cum alegem un restaurant atunci când călătorim în străinătate? Avem, practic, destule alternative. Principalele sfaturi ar fi, punctual, următoarele:

  • căutați alternative pentru servit masa online cu mult înainte de a pleca în concediu. Dacă doriți să experimentați, cu adevărat, un festin gurmand, atunci căutați restaurantele cotate de Michelin. Pentru cele mai speciale dintre restaurante, veți avea nevoie de rezervări cu câteva zile în avans;
  • recepția hotelului la care vă cazați vă poate recomanda, după caz, variind de la destinație la alta, locuri potrivite pentru a servi masa. Dacă hotelul este unul de mâna a doua (de pildă un motel sau un hostel), aveți grijă să nu picați într-o capcană, mai ales dacă vă petreceți vacanța în locuri mai puțin cunoscute, gen Muntenegru, Albania, țările din fosta Uniunea Sovietica sau cele din Orientul Mijlociu;
  • o alternativă în vogă o reprezintă aplicațiile mobile. În funcție de serviciile pe care le doriți, introduceți destinația și veți primi alternativele obișnuite locației în care vă aflați. Nu vă garantează disponibilitatea, ci doar vă oferă o gamă largă de posibilități.

Citeste articolul complet pe Calatoresc.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cum alegi un restaurant bun unde să mănânci intr-o țară straină?, 10.0 out of 10 based on 1 rating