Un weekend în Sibiu
Un weekend în Sibiu

Pregătit de o aventură, dar nu știi încotro să o iei? Îți propunem o mică escapadă de un weekend în Sibiu, cu prietenii, partenerul sau familia. Desigur, toate călătoriile încep cu alegerea unei cazări. Așadar, poți accesa link-ul site-ului nostru unde vei putea descoperi cazarea potrivită pentru călătoria ta. Cum să îți fructifici weekend-ul astfel încât să vizitezi cele mai importante puncte în Sibiu și să mănânci delicatesele celor mai cunoscute restaurante? De asta ne ocupăm noi. Să începem!


Vineri:

Pentru ziua de vineri, îți propunem o plimbare în Piața Mare, plină de monumente istorice, o zonă de clădiri îmbrăcate în culori armonioase și prevăzute cu gemuri de diverse forme, cunoscute sub numele de „ochii orașului”. Se poate vizita și una dintre principalele clădiri ale pieței, Biserica Romano-Catolică, construită în stil baroc. Știai că aici se află și cel mai vechi muzeu al României? Muzeul Brukenthal deține cea mai bogată colecție de artă a Transilvaniei.

Printre celelalte clădiri din jur se remarcă și Turnul Sfatului, un monument istoric și o emblemă a orașului, care are șapte etaje. La parter se află un pasaj care face trecerea dintre Piața Mare și Piața Mică. În Piața Mică, vei găsi o zonă pitorească a Sibiului în care încă se simte atmosfera medievală de odinioară. Pentru că fiecare plimbare trebuie să se sfârșească la un restaurant cu preparate delicioase, îți recomandăm să iei cina la restaurantul „Fain”. Vei avea parte de o atmosferă caldă și armonioasă, un meniu bogat, muzică de calitate și o experiență inedită. Restaurantul se întinde pe două etaje, cu un design spectaculos. Îți recomandăm să suni înainte pentru a face o rezervare.


Sâmbătă:

Pentru ziua de sâmbătă îți propunem să iei micul dejun (în caz că nu se servește la cazare) la Lumos - Enlightening coffee and brunch, un local cunoscut pentru bunătățile pe care le oferă. Plimbarea de azi poate începe pornind de la Podul Minciunilor, o atracție turistică foarte cunoscută în Sibiu, datorită legendei sale. Pe vremuri, aici se întâlneau negustorii ca să își vândă mărfurile. Daca își mințeau clienții, erau pedepsiți sub pod. Legenda ne avertizează că dacă spui o minciună pe acest pod, se va clătina și chiar se poate prăbuși. Ce zici, gata de a testa legenda? De asemenea, este unul din cele mai instagramabile locuri din oraș, recunoscut după mușcatele roșii lângă care pozează turiștii. Traversând podul, vei ajunge în Piața Huet, unde se găsesc și aici obiective de neratat. Dintre acestea, cea mai remarcabilă este Catedrala Evanghelică, fiind o bijuterie a stilului arhitectural gotic. Dacă dorești să te teleportezi într-o perioadă medievală, îți recomandăm o plimbare pe Pasajul Scărilor, un loc încântător. Situată în centrul istoric al orașului, Strada Cetății este un alt loc de vizitat la Sibiu. Odată ajuns aici, indicatoarele amplasate pe ziduri te informează ca ești pe „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, un loc cu adevărat boem. Pentru prânz, te sfătuim să iei masa la Roter Ofen într-o atmosferă intimă și modernă, cu produse locale, atent alese din Sibiu și Italia. Spre finalul zilei, o vizită la Grădina Zoologică va fi alegerea perfectă. Aceasta adăpostește numeroase specii de animale, într-un cadru frumos amenajat și modernizat. De asemenea, există și alte activități pe care le poți face precum o plimbare cu hidrobicicleta pe lac, iar copiii au la dispoziție un loc de joacă special amenajat pentru ei.


Duminică:

Pentru ultima zi de weekend, am stabilit două mari obiective de vizitat: Muzeul Astra și Castelul de Lut Valea Zânelor. Muzeul Astra se află în Pădurea Dumbrava și este un muzeu etnografic în aer liber, fiind cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Casele bine păstrate ilustrează viața simplă a țăranilor români. Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul oferă diverse posibilități de agrement: plimbări cu sania și căruța trase de cai, restaurante și spații de joacă. O adevărată delectare în natură! Deși Castelul de Lut este situat la 50 km de Sibiu, merită efortul de a străbate această distanță pentru a fi vizitat. Valea Zânelor pare desprinsă din povești, un loc cu adevărat impresionant, o oază de liniște.


Sperăm să ai un weekend plăcut în Sibiu, plin de experiențe inedite. Nu uita, pentru a găsi cazarea potrivită caută pe site-ul nostru cu încredere.


Sursă foto: freepik.com

sibiu un weekend in sibiu Castelul de Lut Valea Zânelor podul minciunilor piata mare