Festivalurile verii 2023 (I)
Festivalurile verii 2023 (I)

Vara este sezonul perfect pentru distracție și aventură, iar festivalurile sunt evenimentele perfecte pentru a-ți satisface dorința de experiențe unice și de a-ți bucura simțurile cu muzică, dans și artă. În fiecare an, o mulțime de festivaluri sunt organizate în țara noastră, aducând împreună artiști celebri și comunități pasionate de cultură și divertisment. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai interesante și așteptate festivaluri din vara acestui an, care oferă o experiență de neuitat pentru toți cei care participă. De la festivaluri de muzică, până la festivaluri culinare și de artă, vom afla care sunt evenimentele care merită să fie bifate pe lista de activități de vară. Să începem!

 

  • East European Comic Con 2023

Este cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri video, benzi desenate și nu numai, având loc în perioada 19-21 mai la Romexpo. Evenimentul va oferi vizitatorilor oportunitatea de a se întâlni cu actorii lor preferați, de a participa la o competiție regională de jocuri video și de a testa cele mai noi jocuri disponibile într-o zonă special amenajată. Evenimentul va include multe alte surprize pentru participanți, așa că nu-l rata!

 

  • Hangariada

Hangariada se întoarce la Aerodromul Alexandru Matei Iași în perioada 19-21 mai. Se vor reuni toți cei pasionați într-un eveniment dedicat artei, muzicii și zborului. Pentru cea de-a 11-a ediție a festivalului, s-au pregătit o serie de noi spectacole aviatice, zboruri deschise publicului, concerte live în fiecare zi și instalații artistice realizate de artiști locali din Iași.

 

  • Sports Festival

Pentru iubitorii de sport, care se distrează făcând mișcare și urmărind alți sportivi, am ales să vorbim despre Sports Festival, un eveniment ce se desfășoară în Cluj-Napoca, în perioada 1-4 iunie. Festivalul oferă oportunitatea de a încerca sporturi noi precum competiții de alergare, triatlon, fotbal, baschet, volei și tenis de masă, dar și sesiuni de fitness și workshop-uri de nutriție și sănătate. De asemenea, evenimentul include și un târg de echipamente sportive, unde participanții pot achiziționa echipament de înaltă calitate. Ești pasionat de sport, fitness și un stil de viață sănătos? Fii prezent la Sports Festival!

 

  • Tusnad Gastro Blues Fest

Între 2-4 iunie, te invităm să participi la cea de-a patra ediție a festivalului, un eveniment unic care combină muzica live și gastronomia, oferind experiențe senzoriale intense. Tusnad Fest este un concept de evenimente tematice care promovează destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile sale.

 

  • Robbie Williams & Sam Smith - Summer in the City

În zilele de 3-4 iunie 2023, va avea loc festivalul Summer in the City, găzduit în Piața Constituției din București, la care artiștii principali vor fi Robbie Williams și Sam Smith. În afara acestora, lineup-ul festivalului va include și alți artiști, precum Editors, LP, Calum Scott, Abby Roberts, urmând ca alți artiști să fie anunțați în curând.

 

  • Embargo Fest 2023

Fiți pregătiți pentru un festival cu tentă nostalgică în zona Banatului! În perioada 9-10 iunie, va avea loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a patra ediție a Embargo Fest, sub motto-ul "Remember the 90s". Anul acesta, festivalul va fi compus din trei scene - Mainstage, Green Stage și Electric Base - pe care vor evolua peste 30 de trupe și artiști. Pe scena principală vor fi prezentate ansambluri de dansuri tradiționale și artiști precum Șuie Paparude, R.O.A., Canaf, Woodstock Barbie (HU), The Midnight Vortex (UK), Zbogom Brus Li (SRB) sau Lupus Dacus. Festivalul Embargo rămâne un eveniment accesibil publicului larg, care celebrează multiculturalitatea și diversitatea multietnică, oferind o atmosferă de toleranță și un melanj armonios de tradiții, obiceiuri și culturi.

 

  • Retro Summer Festival - Transylvania - Chapter II

A doua ediție a festivalului Retro Summer se va concentra pe unirea elementelor noi și cele consacrate, liniștea și o doză sănătoasă de nebunie. Cu un entuziasm și mai mare, festivalul se va extinde pe o perioadă de patru zile, iar noutatea pentru 2023 va fi ziua de warm-up grandioasă și memorabilă, numită Day Zero. Lista artiștilor și a concertelor va fi diversificată și multiculturală, incluzând artiști de top din anii '80, '90 și 2000 care vor cânta live până dimineața. Te așteptăm pe 8-11 iunie la Bihor, în localitatea Băile 1 Mai.


  • TIFF

Vă invităm să participați la Transilvania International Film Festival, zis și TIFF în perioada 9-18 iunie în Cluj-Napoca pentru o experiență cinematografică de neuitat. Vor fi o varietate de filme, inclusiv lungmetraje, scurtmetraje și documentare, aducând împreună atât regizori de renume, cât și talente din întreaga lume. Printre secțiunile festivalului se numără competiția de lungmetraje, competiția de scurtmetraje, proiecții de filme în aer liber și evenimente speciale.

 

  • Saga Festival

Am ajuns, în sfârșit, să vorbim despre un festival de muzică electronică care a ajuns repede să fie cunoscut de către toți din țară. Ajuns la a treia ediție, anul acesta Saga va avea loc în perioada 23-25 iunie la Romaero Airport. Muzică electronică, distracție și voie bună. Vă mai mărturisim că Skrillex și Wiz Khalifa o să fie unii dintre marii artiști care vor concerta.

 

  • FIT Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru va avea loc la Sibiu în perioada 23 iunie-2 iulie și prezintă o gamă largă de spectacole de teatru, inclusiv producții naționale și internaționale, piese clasice și contemporane, teatru de stradă și spectacole pentru copii, fiind un eveniment important pentru promovarea culturii în țara noastră.

 

  • NOSTALGIA

Nostalgia este un festival plin de energie care va avea loc în București, în Pădurea Băneasa, în perioada 30 iunie-2 iulie și care va celebra muzica și cultura anilor '80 și '90. În cadrul festivalului, spectatorii vor fi transportați înapoi în timp și vor avea ocazia să se bucure de muzica care a definit o întreagă generație, precum și de alte elemente care vor evoca vremurile trecute. Cu o gamă largă de artiști și interpreți, festivalul va oferi o varietate de genuri muzicale, de la pop și rock, la muzică dance și electronică.

 

Lista e lungă, așa că am pregătit încă un articol cu următoarele festivaluri. Fii cu ochii pe noi pentru a afla următoarele evenimente. Până atunci, poți începe căutarea de cazare pe site-ul nostru, unde vei găsi o gamă largă de opțiuni, de la hoteluri și pensiuni, la apartamente și vile. Indiferent de bugetul sau preferințele tale, cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească nevoilor tale. 


Sursă foto: freepik.com

festival vara festivalurile verii 2023 distractie muzica dans