De ce e bine să plătești în avans pentru rezervarea făcută?
De ce e bine să plătești în avans pentru rezervarea făcută?

Plecările în vacanțe și concedii sunt așteptate de întreaga familie. În timp ce micuții vor să se joace și să descopere lumea în modul lor caracteristic, părinții vor să se relaxeze și să uite de toate problemele de la birou. În același timp, escapadele sunt modalități ideale pentru cupluri să se cunoască mai bine, iar pentru prieteni să își contureze amintiri de neuitat. Cu toate acestea, înainte de a ne bucura de avantajele acestor lucruri, trebuie să ne ocupăm de câteva elemente – printre care se numără cazările, transportul, precum și întregul itinerariu. Chiar dacă mulți dintre noi preferă să plătească pentru serviciile obținute după ce acestea s-au finalizat, în cazul rezervărilor la unitățile de cazare lucrurile stau destul de diferit.

Beneficiezi de siguranța rezervării

Nu de puține ori ne-am trezit cu probleme în ceea ce privește rezervarea, în special în momentul în care am ajuns la cazare. Ei bine, chiar dacă ai făcut rezervare și ai discutat la telefon cu proprietarul unității de cazare, te poți confrunta cu diferite surprize. Această situație se poate dovedi a fi destul de des întâlnită în cazul rezervărilor fără plata în avans, întrucât acele camere pot fi luate de alte persoane pe diferite motive – fie ajungi cu o oră mai târziu la cazare, fie vine altcineva și plătește camera pe loc.

Cu plata în avans a rezervării beneficiezi de siguranța camerei care, indiferent dacă ajungi la timp la unitatea de cazare sau nu, aceasta rămâne a ta. Iar atunci când în calcul sunt și copiii tăi, cu siguranță vei dori ca și cazarea să fie 100% asigurată.

Plata este făcută pe firma care administrează unitatea de cazare

Atunci când faci o plată în avans pentru rezervări, poți să faci acest lucru pe firma care administrează unitatea de cazare. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când plătești înainte să ajungi la destinație. Multe dintre site-urile de online booking pun la dispoziție această posibilitate, oferind acces la mii de unități de cazare.

Astfel, înainte de a realiza plata propriu-zisă, este imperios necesar să verifici dacă unitatea de cazare lucrează cu site-ul de online booking. Poți face acest lucru căutând fie pe site-ul web oficial, fie sunând la un număr de telefon de la recepția cazării. În doar câteva minute, vei avea toate răspunsurile la aceste întrebări – și multe alte detalii care, în mod normal, ți-ar fi scăpat.

Poți solicita plata în avans acolo unde nu e disponibilă online

Chiar dacă unitatea de cazare pe care ai pus ochii nu dispune de posibilitatea de plată online, poți realiza plata în avans prin intermediul unui site de online booking. Nu doar că îți vei asigura camera, însă vei avea și siguranța că plata este realizată pentru locația la care urmează să mergi – iar aspectul financiar va fi un element finalizat pe lista ta.

Plata în avans prin intermediul unui astfel de site web este foarte ușoară și nu necesită mult timp pentru a fi realizată. De asemenea, acest mecanism este ideal pentru unitățile de cazare care preferă să își concentreze atenția strict pe serviciile oferite clienților, direct la locație.

Oricând ai puțin timp la dispoziție, poți să realizezi plata în avans și să scapi de problema rezervărilor. Doar câteva minute te despart de asigurarea camerei, precum și a serviciilor pe care unitatea de cazare ți le pune la dispoziție – și pe care le vei putea folosi în avantajul tău.

Citeste si: "Sfaturi și idei despre cum să-ți cauți o unitate de cazare pentru o destinație din România"

rezervare