Târgurile de Crăciun din România: O călătorie prin magia sărbătorilor de iarnă
Târgurile de Crăciun din România: O călătorie prin magia sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă aduc o atmosferă magică în marile orașe din România, odată cu deschiderea târgurilor de Crăciun care transformă străzile în adevărate scene de basm. Crăciunul în România este plin de tradiții și obiceiuri transmise din generație în generație. Colindatul și împodobirea bradului sunt momente cheie ale sărbătorii. Târgurile de Crăciun, desfășurate în luna decembrie, aduc magia sărbătorilor cu serile luminate, mirosul vinului fiert și a cozonacilor.


Printre acestea, se remarcă târgul din Sibiu, recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din Europa, oferind o experiență minunată pentru vizitatori. An de an, târgul de Crăciun din Sibiu se bucură de aprecieri pentru frumusețea sa. În acest an, Piața Mare va găzdui proiecții spectaculoase, transformând clădirile în opere de artă în mișcare și creând un adevărat paradis al sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii vor descoperi căsuțe și expozanți ce oferă cadouri și produse de sezon, de la suveniruri artizanale până la delicii culinare. Atelierul lui Moș Crăciun va fi cu siguranță o destinație preferată pentru cei mici, oferindu-le o experiență unică și distractivă. Sibiu, cu arhitectura sa barocă, devine o adevărată poveste de iarnă.


În București și Brașov, târgurile vor începe pe 30 noiembrie, în timp ce Timișoara va deschide porțile pe 26 noiembrie. Craiova și Sibiu au fost printre primele orașe care au dat startul sărbătorilor cu târguri luminate și atmosferă festivă. Craiova surprinde cu tema "Crăiasa Zăpezii" și o roată panoramică hi-tech de 40 de metri înălțime, cu un ecran LED în centru.


Piața Constituției din București devine o bijuterie în pragul Crăciunului. Sute de luminițe și un brad imens împodobit transformă zona într-un cadru autentic de iarnă. Peste un milion de vizitatori se bucură de atmosfera sărbătorilor, savurând cozonaci și vin fiert pregătite cu grijă de comercianții din toată țara. Casa magică a lui Moș Crăciun așteaptă cu nerăbdare dorințele copiilor, oferind o experiență memorabilă.

Târgul din Cluj-Napoca a fost apreciat la nivel european pentru decorul său deosebit. Sub deviza "Familionul, familionul, hai la joc!", clujenii se bucură de tradiții, activități și scrisori către Moș Crăciun.


Târgul din Oradea devine tot mai popular datorită atmosferei de basm din Piața Unirii. Suveniruri hand-made, concerte live și proiecții tematice îmbină tradiția cu modernul. Bucătăria diversificată, cu influențe românești și maghiare, completează oferta gastronomică. Punctul de atracție rămâne bradul impunător iluminat cu sute de beculețe.


În Piața Victoriei din Timișoara, târgul aduce voie bună, meșteșugari locali și mâncăruri tradiționale. Decorul festiv și perdeaua de luminițe creează un cadru perfect pentru fotografii de Crăciun. O ocazie excelentă pentru a explora și obiectivele turistice, precum Palatul Culturii sau Muzeul Satului Bănățean.


Târgul din Brașov, situat în Piața Sfatului, oferă o imagine desprinsă din poveste. În centrul orașului, cu Biserica Neagră în apropiere, târgul impresionează cu produse artizanale și mâncăruri tradiționale. Magia sărbătorilor se reflectă în ochii trecătorilor încântați de sezonul iernatic.


De asemenea, în București se anunță cel mai mare târg de Crăciun, "Winter Wonderland", care va avea loc în perioada 30 noiembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, în Hala Laminor. Evenimentul, marca "Laminor Wonderland", va debuta cu o serie de atracții inovatoare, cu accent pe diversitate și magie.


Principalele atracții pentru copii, inclusiv un derdeluș special amenajat, vor fi concentrate în interiorul Hala Laminor, o clădire impresionantă cu o suprafață de 7 hectare și un tavan vitrat de 22 de metri înălțime. Târgul promite o experiență inedită, unde tradiționalul se îmbină cu neconvenționalul.


"Laminor Winter Wonderland" se evidențiază prin originalitatea sa. Brazii vor fi împodobiți cu plante exotice, iar oferta culinară va include atât mâncare tradițională, cât și vin fiert, lounge și cocktail-uri. Muzica românească se va combina armonios cu cea străină, creând o atmosferă eclectică. Un aspect notabil este asigurarea de locuri de parcare pentru toți cei care vin cu mașina, cu nu mai puțin de 1700 de locuri amenajate în subteranul halei. Târgul va oferi, de asemenea, spații de distracție pentru copii, inclusiv spectacole și ateliere creative. Cei mici vor avea ocazia să interacționeze și să împărtășească dorințele lor cu Moș Crăciun. Pe scena "Laminor Winter Wonderland", cei mai apreciați artiști din România vor susține concerte în fiecare weekend până pe 3 ianuarie. De asemenea, vor fi prezenți și cântăreți străini renumiți, oferind vizitatorilor ocazia de a se bucura de spectacole variate și de calitate.


Târgurile de Crăciun din România aduc bucurie și magie în inimile oamenilor, transformând orașele în adevărate locuri de basm. De la atmosfera tradițională din București, Brașov și Cluj-Napoca, la noutățile și inovațiile oferite de "Laminor Winter Wonderland" în București, fiecare târg promite o experiență de neuitat pentru vizitatori de toate vârstele. Așadar, pregătiți-vă pentru o călătorie captivantă prin aceste locuri pline de lumină și culoare, unde magia sărbătorilor de iarnă prinde viață în fiecare colț de stradă. Tu ce târg vei vizita anul acesta? 


Sursă foto: Freepik