Festivalurile verii 2023 (II)
Festivalurile verii 2023 (II)

Continuăm lista festivalurilor din vara acestui an. Dacă ai ratat primul articol despre acest subiect, îl poți găsi aici. În fiecare an, mii de oameni din întreaga lume se adună la evenimente muzicale și culturale pentru a se bucura de muzică, dans și artă, dar și pentru a socializa și a se distra. În acest articol, vom explora cele mai populare festivaluri care urmează să aibă loc în vara anului 2023 și ce trebuie să știi pentru a te bucura de o experiență de neuitat.


 • Neversea

Muzică, plajă, mare, valuri, distracție. Neversea combină aceste elemente într-un mod extraordinar, fiind unul dintre cele mai iubite festivaluri din țara noastră. Va avea loc în perioada 6-9 iulie la Constanța, pe litoral. Adună-ți prietenii și bucurați-vă de un festival pe cinste!

 

 • Open Air Blues Festival Brezoi

Între 18-23 iulie va avea loc cea de-a cincea ediție a Open Air Blues Festival Brezoi, un eveniment ce va aduce pe scenă unii dintre cei mai talentați. Această continuare a frumoasei povești muzicale de la Brezoi promite să ofere o experiență de neuitat publicului său. Unii dintre artiștii anunțați sunt: Nikki Hill (USA), Kaz Hawkins (IRL), Ben Poole (GBR), The Hawkmen, Canaf (ROU).


 • Electric Castle

The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum și mulți alții te vor aștepta să te distrezi pe muzica lor la Electric Castle în perioada 19-23 iulie la Castelul Bánffy. Bucură-te de atmosfera unică și de locația impresionantă, care oferă o experiență de festival completă.

 

 • Artmania Festival

Dacă ești pasionat de muzica rock, nu trebuie să ratezi acest festival anul acesta. Artmania va avea loc la Sibiu în perioada 28-30 iulie unde vei întâlni artiști precum Samael, Tesseract, Porcupine Tree Wardruna, Emperor, Vulture Industries și mulți alții.

 

 • Living Rock

Neversea nu este singurul festival care va avea loc pe litoralul țării noastre. Iubitorii de rock se adună în fiecare an pe Plaja Tuzla unde se distrează până dimineața. Anul acesta va avea loc în august, însă va trebui să-i urmărești pe rețelele lor de socializare pentru a afla mai multe detalii pe parcurs.

 

 • Rockstadt Extreme Fest

Evenimentele pentru fanii muzicii rock nu se termină aici. La Râșnov are loc cel mai mare festival de muzică rock și metal din România, care a crescut în popularitate de-a lungul timpului. Anul acesta, în perioada 2-6 august, în lista trupelor invitate se regăsesc nume mari precum Trivium, Alestorm, Obituary, Gaerea, I Am Morbid, Mayhem, Dying Fetus, Knocked Loose, Deicide, Sleep Token, While She Sleeps. Cu toate acestea, organizatorii ne promit că vor fi prezente un număr total de 70 de trupe, astfel încât această ediție să fie una memorabilă.

 

 • UNTOLD

A venit rândul să vorbim și despre cel mai cunoscut festival de la noi din țară. Între 3 și 6 august, va avea loc UNTOLD, un eveniment cunoscut pe plan internațional, care are loc în centrul orașului Cluj-Napoca și care prezintă anual artiști noi și interesanți, de care spectatorii se pot bucura. UNTOLD oferă o experiență unică și inegalabilă, în special datorită lumii fantastice în care este plasat festivalul. În această ediție, pe scenele UNTOLD vor urca artiști de top precum Armin Van Buuren și Imagine Dragons, dar organizatorii promit și alte zeci de artiști care să-i bucure pe toți participanții.

 

 • Summer Well

În perioada 11-13 august, la Domeniul Stirbey din Buftea în apropiere de București, festivalul va aduce o nouă serie de artiști, iar amplasarea sa îți va oferi ocazia de a te bucura de Castelul Buftea. Dacă te afli în zonă în această perioadă, merită să faci o vizită festivalului împreună cu prietenii tăi. Printre artiștii anunțați pentru această ediție se numără Florence + The Machine, Yungblud, Tom Grennan, Cassia, Kid Francescoli, Lime Cordiale și 070 Shake.

 

 • Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul

Evenimentul cinematografic va avea loc la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării în perioada 14-20 august, fiind un festival dedicat filmelor independente din întreaga lume. Anonimul prezintă o selecție de filme de autor și de artă, documentare și scurtmetraje, care abordează subiecte importante din lumea contemporană. De asemenea, se desfășoară într-un peisaj pitoresc, rupt din cotidian, de o frumusețe aparte.

 

 • Mumush

În perioada 17-21 august, la Adrianu Mare, va avea loc a treia ediție a festivalului Mumush, care are la bază ideea de a redescoperi sinele, de a se reconecta cu cei din jur și cu natura. Evenimentul se va desfășura în aer liber, fiind extrem de prietenos cu mediul înconjurător. Festivalul va include diverse zone cu activități, cum ar fi arta și meșteșugurile, zona pentru copii, yoga, zona de vindecare și multe altele. Unul dintre punctele forte ale festivalului este că este deschis și pentru animalele de companie, astfel încât întreaga familie poate să participe.

 

 • Smida Jazz Festival

Festivalul de muzică jazz are loc în apropierea Clujului, în localitatea Smida, în perioada 18-20 august. Cadrul este unul apropiat de natură, astfel că festivalul este dedicat iubitorilor de jazz și de aer liber, precum și de camping. De la muzică, business talks, expediții în natură, ateliere creative și nelipsitele concerte de jazz, Smida rămâne unul dintre festivalurile noastre preferate. Menționăm și faptul că este pet friendly, așa că nu trebuie să-ți faci griji în privința blănosului tău.

 

 • We love music

Festivalul se întoarce în 18-20 august pentru cea de-a doua ediție, pe Platoul Fețeni, Râmnicu Vâlcea, aducând o nouă aventură pentru toți iubitorii de muzică. Publicul se va bucura de muzică non-stop în timpul celor peste 30 de show-uri live, cu artiști precum Ricchi E Poveri, ATB, Ronan Keating, Outlandish, Blue, Jay Sean, Connect-R, DJ Project și mulți alții.


Se anunță o vară cu multe evenimente, trebuie doar să îți aduni gașca de prieteni și să porniți în aventură! Nu uita, pe site-ul nostru vei găsi cazări în toate orașele țării. Începe căutarea acum pentru a te asigura că vei avea o cazare confortabilă și potrivită pentru tine în timpul festivalurilor de vară.


Sursă foto: Freepik