Concediul reprezintă, pentru majoritatea celor care lucrează, unul dintre cele mai așteptate momente ale anului când, în sfârșit, stresul acumulat în urma proiectelor desfășurate și a îndeplinirii sarcinilor de serviciu urmează să fie eliberat. Organismul are ocazia să se reîncarce și mintea devine mai limpede, pe când spiritul se liniștește, dând frâu liber imaginației.
Indiferent că alegem să călătorim în țară sau în străinătate, într-un oraș de provincie sau într-o metropolă, locul în care ne cazăm reprezintă un factor decisiv pentru calitatea concediului și poate contribui semnificativ la starea de bine.
Sistematic, există o serie de condiții ce trebuie îndeplinite pentru a obține un raport calitate-preț cât mai bun.
1. Hotel de minim 3 stele, pentru asigurarea minimului necesar
Un pat confortabil, o baie curată, cu șampon și gel de dus la îndemână pot face diferența între o noapte bine dormită și una groaznică. O cameră care te invită să te odihnești după ce ai circulat o zi întreagă prin oraș, în care îți poți face un duș și te poți uita la televizor înainte de culcare te ajută să te refaci după un an greu de muncă și îți dă o stare generală de bine.
2. Poziționare cât mai aproape de centru în orașele vizitate, pentru a evita traficul și abonamentele pentru transportul în comun și taxi
Indiferent dacă ai găsit cel mai bun preț la o cameră într-o suburbie sau nu, dacă nu ai o conexiune bună către centrul orașului, aeroport, gară sau punctele în care trebuie să ajungi, vei fi nevoit să plătești poate la fel de mult pe transport. Dacă ai de gând să revii noaptea târziu către locul de cazare și ești nevoit să iei un taxi sau în timpul zilei nu mai ai timp să dai o fugă în cameră să îți schimbi tricoul pe care l-ai purtat, probabil că nu va merita să economisești câțiva lei pentru un adaos de stres.
3. Recomandare de la cât mai mulți utilizatori și recenzii detaliate despre locație, dotări și elemente din apartament, recepție și curățenie.
Chiar dacă stai la hotel sau într-un apartament privat, este foarte important să știi unde vei dormi, să vezi poze clare cu fiecare parte a cazării, dormitorul, patul (ce fel de saltea), balconul, bucătăria și baia. O cazare cu internet gratuit și rapid te scutește de costuri adiționale în străinătate unde WIFI-ul gratuit se prinde mai greu. În plus, o bucătărie bine utilată te poate ajuta să economisești bani pentru o cină mai specială sau pentru un brunch într-un loc drăguț, de câteva ori, în mai multe zile.
4. Site-uri de rezervări clasice: booking.com, tingo.com, agoda.com și alte agenții de turism
Dacă vrei să primești cel mai avantajos pachet (avion, cazare, masă), cel mai probabil o agenție de turism îți oferă un preț pe care nu ai cum să îl obții de unul singur. Agoda.com este foarte bun pentru rezervări în Asia, dar îți va lua banii din cont imediat după efectuarea rezervării, pe când tingo.com îți plătește diferența de preț dacă prețul cazării scade de la perioada efectuării rezervării.
Alegerea unei cazări ieftine dar foarte calitative se face în timp, folosind trucurile și recomandările formulate de experți. Oricând ai la dispoziție puțin timp, te poți bucura de rezultatele așteptate – la costuri mult mai mici.
In ultimii ani termenul de "cazare ieftina" si-a schimbat intelesul. Din cauza crizei economice prin care am trecut sau prin care inca trecem , oamenii au inceput sa fie mai atenti pe ce cheltuiesc banii si acest lucru s-a simtit si in segmentul hotelier. Marea majoritate a inceput sa se uite la tarife mai ieftine si servicii incluse in pret.
Din cauza numarului relativ mare al unitatilor de cazare din unele zone ale Romaniei, oferta de cazare ieftina a inceput sa fie tot mai mare, deoarece primul lucru pe care hotelierii l-au facut dupa venirea crizei a fost sa reduca preturile. Acest trend creat de introducerea ofertelor ieftine a avut ca si rezultat direct ca aproape fiecare unitate de cazare din Romania sa ofere cazare ieftina. Daca ne uitam mai atent, vom vedea ca oferta de cazare ieftina incepe de la pensiuni de 2-3 stele pana la hoteluri de 3-4 stele.
Si atunci vine intrebarea : "Care e oferta de cazare ieftina?" Raspunsul este legat de semnificatia acestui cuvant, "ieftin", raportat la fiecare individ sau turist in parte. Pentru unii pretul este cel mai important, pentru altii pretul este batut de respectarea unor conditii de cazare sau a unor servicii incluse in pret. Pretul la "cazare ieftina la 2-3 stele la o pensiune" nu este acelasi ca pentru "cazare ieftina la 3-4 stele la un hotel". Cea mai buna varianta pentru determinarea unei oferte ieftine este identificarea preferintelor individuale, a zonei in care turistul vrea sa ajunga (cu cat mai aproape, cu atat mai bine, deoarece nu mai intervin alte cheltuieli adiacente, costul final reducandu-se) si a tipului si numarului de stele a unitatii de cazare pe care o cauta. Compararea ofertei pe segmentul de stele si tip a unei unitati de cazare este o metoda des intalnita la turistii care cauta cazare ieftina.
Site-ul Cazare.info permite cautarea de oferte de cazare ieftina in zone de interes , prin filtrele specifice pe care le puteti folosi sau prin paginile dedicate de oferte cu cazare ieftina a unitatilor de cazare de 2 si 3 stele.