Home » Diverse » Intern » Noutati » Stiri Turistice » Turism » Cele mai cautate unitati de cazare din Romania sunt PENSIUNILE !

Cele mai cautate unitati de cazare din Romania sunt PENSIUNILE !

Raport-Google_Cazare_info

Conform unui raport realizat de echipa Cazare.info, in Romania cele mai cautate unitati de cazare pe motorul de cautare Google in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012, indica faptul ca pensiunile sunt cele mai preferate de catre turistii romani.

In ordinea preferintelor dupa pensiuni se afla hotelurile si ulterior vilele.

Tot acest raport arata scaderea cu care s-a confruntat piata hoteliera in ultimii 3 ani, acest lucru reflectandu-se in scaderea cautarilor pe motoarele de cautare a ofertelor de cazare la pensiuni, vile si hoteluri.

Cea mai buna perioada dintr-un an la cautarile turistilor de oferte in Romania incepe in primele zile din luna Mai si scade puternic spre sfarsitul lunii Septembrie.

In 2012 in perioada de varf a cautarilor pe Google in plin sezon, diferenta dintre cautarile pentru segmentul de pensiuni a fost si cu 35 % mai mult fata de segmentul de hoteluri.

Acest raport difera in zona litoralului romanesc, deoarece aici cautarile de oferte nu respecta statistica la nivel national. Cautarile de cazare sunt divizate in functie de lunile de vara spre vile, hoteluri, pensiuni si cazare la particulari, fiind concentrate pe zona Mamaia, Costinesti si Eforie Nord.

Dintre cele mai cǎutate zone pentru ofertele la pensiuni se numǎrǎ pensiunile din zona Brasov (Bran, Moeciu, Predeal, Brasov) , pensiunile din zona Prahova (Sinaia, Bușteni) , urmate de pensiunile din zona Cluj (Cluj Napoca), Sibiu, București și Maramureș.

InfoGrafic perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012:

Sursa de informare: Google Trends si Cazare.info

Later Update:

Am aparut in Ora de Business de pe TVR 1 ce il are ca prezentator pe domnul Moise Guran.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cele mai cautate unitati de cazare din Romania sunt PENSIUNILE !, 9.8 out of 10 based on 6 ratings