Cazare - Zona Muntenia

Zona geografica Muntenia situata in sudul Romaniei are limite de o frumusete naturala aparte: la nord Muntii Carpati, la sud fluviul Dunarea iar la nord-est raurile Milcov, Putna si Siret; este strabatuta de Dunare si afluentii acesteia - Olt, Vedea, Arges, Calmatui, Ialomita si Siret.

Dintre obiectivele turistice importante ale Munteniei enumeram: Curtea de Arges, Vulcanii Noroiosi, Sarata Monteoru, Sarea lui Buzau, Focul Viu, Complexul Curtea Domneasca , Turnul Chindiei, Muzeul Golesti –Targoviste si statiunea balneoclimaterica Vulcana Bai, Busteni, Cascadele Urlatoarea si Caraiman, Cheile Zanoagei Mari, Babele. Remarcabila este si statiunea, de unde nu trebuie sa plecati fara a vizita din Muntenia, Masivul Piatra Craiului se intinde si in aceasta parte, detine cel mai spectaculos peisaj de creasta calcaroasa din tara si adaposteste Cheile Dambovicioarei.

O atractie importanta din Muntenia sunt Muntii Bucegi cu statiunile Sinaia cu Castelul Peles si Pelisor, care sunt anual vizitate de mii de turisti, atat romani cat si straini.