Orasul si cetatea medievala Sighisoara
Orasul si cetatea medievala Sighisoara

Orasul Sighisoara se gaseste in zona Transilvaniei in judetul Mures. Principalele obiective turistice sunt: Turnul Macelarilor, Turnul Tabacarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Cositoarelor, Piata Centrala, Scara Scolarilor, Piata Boema, Casa Venetiana, Cetatea Sighisoara, Casa Vlad dracul, Turnul cu ceas, Turnul cizmarilor, Monumentul ‘’la chip’’.

Una dintre cele mai ciudate constructii este Turnul Cositoarelor, fiind puternic din punct de vedere al infatisarii si mereu adaptat la tehnica de lupta e trecerii timpului. Aceasta are o vedere larga asupra imprejurimilor iar in anul 1583 s-au facut importante reparatii.

Un alt turn important al orasului este Turnul Macelarilor construit in secolul al XV-lea si reconstruit in secolul urmator. Este pozitionat la poalele cele mai abrupte portiuni ale dealului ce coboara de pe platoul superior spre platoul inferior.

Unul dintre cele mai vechi turnuri ale orasului este Turnul Tabacarilor. Acesta reprezinta o prisma patrata de dimensiuni mici avand acoperisul intr-o singura apa cu inclinarea spre interiorul cetatii. In anul 1631 i se alaturase acestui turn, noul turn al Barbierilor care din pacate a fost distrus in cele din urma. Insa urmele lui inca se mai pot observa pe tencuiala zidurilor invecinate.

In Piata Turnului Sfatului se afla Casa Vlad Dracul, unde se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes. Cunoscut datorita pedepselor crunte pe care le aplica celor care incalcau legea, fiul voievodului Tarii Romanesti s-a nascut in anul 1431 si se presupune ca a trait aici pana la varsta de 4 ani. Vlad Dracul a infiinta in Sighisoara o monetarie unde se batea moneda care a circulat mai intai in Transilvania, iar mai apoi in Tara Romaneasca. Casa ‘’Vlad Dracul’’a apartinut in trecut primarului iar astazi adaposteste un restaurant in stil medieval.

Un obiectiv foarte interesant reprezinta Scara Scolarilor cunoscuta de localnici sub denumirea de ‘’Scara acoperita’’. Aceasta a fost conceputa pentru a facilita drumul elevilor spre Scoala din Deal pe perioada iernii. A fost construita in anul 1662 si era alcatuita din 300 deasupra carora se afla un acoperis. Dupa modificarile ce au avut loc in anul 1849 au ramas doar 175 de trepte.

Simbolul Sighisoarei il reprezinta Turnul cu ceas, numit initial Turnul Portii, pentru ca se afla langa cea de-a doua poarta de acces a cetatii. Turnul avea rolul de a depozita munitie dar si rolul de aparare al orasului.

Locuri de cazare se gasesc la Hotelul Cavaler aflat la 200 de metri de Cetata Sighisoara, in centrul orasului la Aparthotel Sighisoara sau la marginea orasului la Pensiunea Sighisoara, pentru mai multe oferte cautati cazare in Sighisoara pe site-ul Cazare.info