Cazare - Zona Maramuresului

Zona geografica Maramures cuprinde judetele Maramures si Satu-Mare. Este una din cele mai cautate zone turistice din Romania, pentru numeroasele atractii turistice, culturale si naturale pe care le ofera, de aceea numarul unitatilor de cazare de aici este relativ mare. Din punct de vedere cultural, zona Maramuresului este cunoscuta pentru portile maramuresene, portul traditional si obiceiurile specifice de sarbatori , care pot sa difere de la o localitate la alta.

Relieful Maramuresului este predominant muntos, oferind peisaje specifice muntilor Rodnei. Dintre obiectivele naturale impresionante enumeram Pasul Prislop, Pasul Gutin, Cascada Cailor, Valea Izei sau Valea Vaserului cu mocanita. Alte atractii ale zonei sunt partiile de schi de la Cavnic, Suior si Borsa.

Maramuresul este frecventat de turisti in timpul verii pentru obiectivele turistice de aici, dar si in timpul iernii pentru partile de schi care se gasesc. Locurile de cazare sunt concentrate in zonele turistice si in apropierea partilor de schi, aici veti gasi pensiuni turistice de 2, si 3 stele, dar si vile sau hoteluri de 4 si 5 stele. Fiecare unitate de cazare din Maramures pastreaza putin din specificul zonei, imbinand turistii cu oferte atractive in special de sarbatori: de Craciun, Anul Nou (revelion) , Paste sau in vacanta de vara.