Cazare Focsani

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Focsani

1 proprietati
Cazare Focsani

Prezentare

Orașul Focșani este cunoscut în special ca orașul Unirii, în 1862 Alexandru Ioan Cuza semnând decretul de unificare a Focşanilor, cel din Moldova şi cel din Ţara Românească, care până atunci fusese împărţit de râul Milcov între cele două principate.. Populația este predominant de etnie română, existând un procent foarte mic de rromi și alte etnii.

Educație

Învățământul superior este reprezentat de filialele a două universități cunoscute din Brașov și Galați. Acestea oferă programe educaționale în conformitate cu cererile studenților, având specializări de Management, Științe Economice, Drept, Matematică și Informatică, Inginerie Mecanică și altele. De asemenea, există filiale ale universităților private din București.

Turism

În conformitate cu datele publicate de Ministerul Turismului, în Focșani există 24 de structuri de cazare, înglobând hoteluri, pensiuni turistice, vile și camere de închiriat.

Transportul rutier și aerian

Transportul călătorilor din Focșani este reprezentat prin transportul rutier și feroviar. Astfel, transportul public asigură „0 trasee urbane, care leagă majoritatea punctelor de interes din oraș. Transportul intrajudețean și interjudețean este asigurat de firme de transport private, care au legături regulate spre Tulcea, Ploiești, Iași, București, Suceava, Constanța și comunele din jurul orașului Focșani.

Firmele de taxiur RAL (0237 220 220), Fulger (0237 944) și ITC (0237.222.953) vin să acopere zonele unde nu există transport public și să ofere curse rapide cu prețuri începând de la 2,5 RON/km. Din Autogara Focșani există curse regulate spre Italia, Spania, Germania sau Bulgaria.

Prin gara CFR Focșani trec zilnic peste 60 de trenuri, care oferă curse directe spre București, Suceava, Bacău, Buzău, Ploiești, Bârlad, Iași sau Galați.

Orașul Focșani nu dispune de aeroport, dar există două aeroporturi internaționale în apropiere, la Bacău și București, de unde se pot lua curse directe interne și internaționale.

Obiective turistice și instituții

Un tur al muzeelor din Focșani dezvăluie opere de artă și piese de colecție din mai multe domenii. La Muzeul de Științele Naturii se poate admira primul acvariu din Focșani, care prezintă faună şi floră acvatică vie, exotică şi indigenă în cele 16 acvarii de sticlă şi 9 bazine mari.

Muzeul de Istorie și Arheologie prezintă obiecte reprezentative Evului Mediu, mărturii privind Revoluția de la 1848, structura administrativă a orașului Focșani separate în Focșanii Moldovei și Focșanii Munteni, participarea locuitorilor la lupta pentru Unirea Principatelor Române (1856-1859) și altele.

Biserica Sfântul Nicolae Nou, care a fost construită în jurul anului 1732, Biserica "Intrarea Maicii Domnului în Biserică", construită în 1687 în stil muntenesc, și Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul sunt bisericile representative ale orașului Focșani.

Timp liber

Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” a fost inaugurat pe 22 noiembrie 1913, fiind ridicată din donația făcută de maiorul în rezervă Gheorghe Pastia. Teatrul a fost închis în 1987 din cauza degradărilor produse de cutremure, activitatea fiind întreruptă. În 2004, după lucrări de consolidare și restaurare, teatrul a fost redeschis.

Crângul Petrești este locul cel mai apreciat de relaxare al locuitorilor din Focșani. Acest spațiu de agrement se află în partea de nord a orașului și se întinde pe o suprafață de peste 100 de hectare. Flora și fauna este compusă din stejari vechi de 100 de ani, pini, veverițe, vulpi, căpriori, ciocârlii, ciocănitoare, vulpi și mierle.

Obeliscul Unirii se află în Piața Unirii, pe vechiul hotar dintre Țara Românească și Moldova. Acesta prezintă mai multe planuri care îi înfățișează pe Al. I. Cuza înconjurat de M. Kogălniceanu, C. Negri, V. Boerescu și V. Alecsandri.

Focșani Mall propune un concept realizat pentru tineri doritori de socializare și pentru familii care vor să petreacă o după-amiază liniștită la cumpărături. Oportunitățile de destindere sunt numeroase. Magazinele sunt dintre cele mai variate, regăsindu-se magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, electronice, electrocasnice, bricolaj și filiale ale băncilor.