Cascada Urlătoarea din Bușteni

Cascada Urlătoarea se află în interiorul Parcului Natural Bucegi și este lesne de înțeles de unde și-a dobândit numele, și anume prin faptul că ea produce un zgomot unic prin căderea de apă care are loc. Cascada este formată cu ajutorul pârâului cu Urlătoarea, iar ea se află la o altitudine de 1100 metri, într-o zona incredibil de frumoasă.

Pentru a ajunge la Cascada Urlătoarea, poți opta pentru o drumeție care începe din localitatea Bușteni, întregul traseu durând aproximativ 75 de minute. Cascada prezintă trei căderi de apă: cea principală, dar și două mai mici, care sunt cauzate de două pârâie supranumite „Urlătoarea Mare” și „Urlătoarea Mică”.

Parcul Natural Bucegi este o adevărată oază, extrem de diversificată din punct de vedere al faunei și al vegetației. Această zonă este protejată prin lege, iar peisajele pe care le poți observa aici sunt cu adevărat inegalabile și absolut toți turiștii rămân înmărmuriți odată ce au ajuns aici pentru prima dată. Parcul Natural Bucegi deține o sumedenie de obiective turistice și este recomandat pentru cei care iubesc drumețiile și natura. Printre cele mai importante puncte de interes, amintim despre: Abruptul prahovean – Poiana Stânii, Bolboci, Valea Cerbului, Valea Dorului, Valea Gaura, Valea Grohotișului, Valea Horoabei, Bușteni Jepii Mici, Babele, Lacul Scropoasa, Zănoaga, Padina, Turbăria Lăptici, Valea Bângăleasa, Poiana Guțanu, Grohotiș, Șaua Strunga, și multe altele. Există o mulțime de trasee turistice, dar și de alpinism, pe care turiștii le pot efectua pentru o vacanță deosebită.

Pe întreaga suprafață a parcului găsim 7 trasee relativ ușoare, care au o lungime ce variază între 500 de metri și 16 kilometri, iar altitudinea crește de la 850 de metri la 2200. Mai mult decât atât, această zonă conține 59 de panouri de informare, 7 locuri de odihnă cu mese și bănci, dar și 700 de metri de podețe pentru un acces mai ușor. Cascada Urlătoarea este, totuși, unul dintre cele mai vizitate puncte din Parcul Natural Bucegi, deoarece este destul de ușor de ajuns și, în plus, de aici încep mai multe trasee pentru cei care au o condiție fizică foarte bună. 

Surse:                                     muntii-nostri.ro / wikimedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera