Cazare Craiova

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Craiova

1 proprietati
Cazare Craiova

Capitala Olteniei, municipiul Craiova, este reşedinţa judeţului Olt. Cu peste 200.000 de locuitori acesta se situează pe locul al şaselea ca populaţie din România. Dintre aceştia majoritatea aparţin etniei române, iar într-un procentaj mai mic se află maghiari, germani, evrei, sârbi, cât şi alte etnii. Din punct de vedere confesional majoritatea locuitorilor este de religie ortodocxă, urmată de religia romano – catolică şi alte religii.

 

Oraşul Craiova este puternic dezvoltat pe partea economică, fiind, de-a lungul timpului, un important târg şi centru comercial. După 1989 oraşul a cunoscut o dezvoltare puternică a serviciilor de telecomunicaţii, a serviciilor bancare şi a serviciilor de de consultanţă în afaceri. Dezvoltarea a avut loc şi datorită poziţiei pe care o deţine, fiind deservit de căi de acces reprezentate de drumuri europene, căi ferate şi aeroport.

 

Învăţământul universitar are o istorie de aproximativ 70 de ani, prima universitate fiind înfiinţată în 1947. Universitatea din Craiova este cea mai importantă unitate de învăţământ tip din oraş oferind studenţilor 17 facultăţi, care oferă studii universitare, postuniversitare, masterale şi doctorale. Singura Universitate de Medicină şi Farmacie din regiunea Oltenia se află în Craiova. Aceasta a fost înfiinţată în 1970 şi oferă patru facultăţi pe specializările: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe şi Asistenţă Medicală. De asemenea, există şi două universităţi private, Universitatea Spiru Haret şi Universitatea Mihai Viteazul, care oferă programe educaţionale dintre cele mai cerute şi cunoscute precum Dreptul şi Ştiinţele Economice.

 

Pentru asigurarea locurilor de odihnă pentru turişti au fost înfiinţate unităţi hoteliere, care oferă confort şi proximitate faţă de cele mai importante puncte de interes din oraş. Astfel, conform Ministerului Turismului, există 4 hoteluri şi vile de 2** (stele), 24 de pensiuni turistice şi hoteluri cu servicii de 3*** (stele) şi 5 hoteluri care oferă şedere la 4**** (stele).

 

Transportul rutier și aerian

Craiova beneficiază de transport în comun din septembrie 1948, în prezent având un parc cu 342 de autobuze și 34 de tramvaie, care circulă după un interval orar prestabilit. Cele 14 trasee interne de autobuz, 3 tresee rapide și 3 linii de tramvai asigură legătura între cele mai importante zone din oraș. De asemenea, există și o companie privată de transport public care asigură trasportul prin autobuze de tip maxi-taxi pe patru trasee, menite să faciliteze accesul călătorilor în zonele rezidențiale și obiectivele economice, indrustriale și comerciale.

 

Rețeau de taximetre vine în ajutorul celor care doresc rapiditate și comfort. Firmele de taxi Barby (0251.542.727), Elegant (0251.414.155), STG (0251.430.077) și Romnicon (0251.944) oferă promptitudine și prețuri începând de la 1.35 RON/km.

 

Aeroportul Internațional Craiova a fost înființat în 1938, printr-un decret emis de Carol al II-lea. În fiecare zi există zboruri spre Timișoara de unde se poate cursă directă spre Roma, Milano, Veneția, Florența, Stuttgard, Düsseldorf și München. De asemenea, există zboruri directe săptămânale spre Roma și Milano.

 

Gara din Craiova pune la dispoziția călătorilor nenumărate rute spre cele mai importante orașe din România. Există 17 trenuri zilnice spre București, 8 spre Timișoara, două spre Sibiu și unul spre Cluj Napoca. Celelate orașe unde se poate ajunge din Craiova pe cale feroviară sunt Târgu Jiu, Deva, Calafat, Drobeta Turnu Severin, Petroșani, Pitești și Orșova.

 

Din autogara Craiova Nord pleacă zilnic autobuze și maxi-taxi-uri spre localitățile din jurul orașului, dar și spre orașele Târgu Jiu, Timițoara, Brașov, Ploiești, București, Târgu Mureș, Sibiu sau Hunedoara. Cursele externe cu plecare din autogara Nord sunt spre Spania și Grecia, cu plecare zilnică. Din autogara Sud se efectuează plecări spre Turcia în fiecare zi, cu excepția zilei de sâmbătă. Spre Anglia, Austria, Germania și Irlanda există cursă din stația McDonald’s, cu plecare în fiecare zi de luni.

 

Obiective turistice și instituții

O clădire importantă din punct de vedere istoric o reprezintă Catedrala Sfântul Dumitru, protectorul orașului Craiova, ridicată pe locul unei biserici mai vechi. Actuala biserică a fost ridicată în 1889, devenind catedrală în 1940. Un alt lăcaș de cult important este Biserica Madona Dudu, ridicată între anii 1750 – 1756 și refăcută în 1844 după ce a fost distrusă de un cutremur în 1831.

 

Cea mai veche clădire laică din oraș a fost construită în anul 1699. Casa Băniei, clădită de Barbu Craiovescu și refăcută de Constantin Brâncoveanu, are două nivele, cu camere cu bolți de cărămidă la parter, cu camere și cerdace la etaj. Două palate vechi adăpostesc astăzi instituții importante din Craiova. Palatul Vorvorenilor, palat cu influențe ale Renașterii franceze, adăpostește astăzi sediul Mitropoliei Olteniei, iar fostul Palat de Justiție, o ilustrație a neoclacisismului în arhitectură, este astăzi sediul central al Universității.

 

Cele două muzee care se pot vizita în Craiova, Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, oferă vizitatorilor adevărate piese de muzeu ce ilustreaă principalele evenimente istorice ale acestor meleaguri. La muzeul de Artă pot fi admirate câteva din operele marelui scupltor Constantin Brâncuși.

 

Timp liber

Pentru plimbare și relaxare puteși petrece o după amiază plăcută în Parcul Românescu sau la Grădina Botanică. Parcul dispune de lacuri, debarcader, restaurante, stadion, velodrom, teatrul de vară, hipodrom și grădina zoologică. Grădina Botanică se întinde pe o suprafață de 17 ha și este delimitată pe sectoare distincte: ornamental (aproape 4,5 ha), sistematic, flora globului și economic.

 

Teatrul Național Craiova a fost înființat în 1850, actuala clădirea a teatrului fiind inaugurată în 1973. Spectacolele care sunt prezentate publicului sunt variate, pe scena teatrului jucând actori locali, dar și cunoscuți actori din românia. În clădirea teatrului se află și Muzeul Teatrului Național, care cuprinde afișe, programe, fotografii, tablouri, schițe de decor și costume, costume și obiecte de recuzită ce ilustrează istoria artei spectacolului de-a lungul anilor, volume adnotate, caiete de regie și corespondență.

 

Cei care doresc să vizioneze un film în oraș pot alege dintre cele trei cinematografe, 3D Colours, Modern și Patria, care sunt dotate cu echipamente moderne, cinematograful 3D Colours permițând vizionarea filmelor și în format 3D.

 

Centrul Comercial Mercur, deschis în decembrie 2002, propune cumpărătorilor peste 130 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii, cadouri, electronice și electrocasnice. De asemenea, sunt deschise filiale ale băncilor cunoscute, magazine de mobilă și farmacii.