Cazare Brasov

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera
Cazare Brasov

Orasul Brasov este unul dintre cele mai importante si dezvoltate orase din tara, atat din punct de vedere economic cat si istoric. Este un oras incarcat cu o istorie bogata, cu o infrastructura dezvoltata si cu un peisaj frumos si variat ce se pot observa din oricare punct al orasului, dar in special de pe dealul Tampa. Multiculturalitatea ofera un aer , fiind prezente comunitati de romani, maghiari, secui, sasi, tigani, evrei, rusi, greci si italieni. Din punct de vedere confesional exista ortodocsi, reformati – calvini, greco – catolici, pensticostali, unitarieni, romano – catolici, baptisti si adventisti se ziua a saptea.

 

Brasovul este un important centru universitar, fiind avantajat si de pozitia centrala pe care o ocupa in Romania. Studenti pot alege din numeroasele specializari puse la dispozitie de universitatile de stat, particulare si de filialele universitatilor din tara. Cea mai importanta institutie de stat de invatamand superios este Universitatea Transilvania. Aceasta a fost infiintata in anul 1940, cand s-au pus bazele invatamantului superior in Brasov. Cele 18 facultati ofera programe de licenta, master si doctorat, printre care Inginerie Mecanica, Matematica si Informatica, Silvicultura si Exploatari Forestiere, Muzica, Constructii, Drept si Ingineria Mediului.

 

In Brasov a fost infiintata fabrica de avioane I.A.R, care a produs primele avioane romanesti, folosite in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi, fabrica functioneaza intr-o localitate din apropierea orasului Brasov, producand elicoptere Puma. Economia a crescut odata cu infiintarea fabricilor de bere, de ciocolata, de produse de ingrijire corporala Colgate – Palmolive si fabrica de locomotive si vagoane Roman S.A. In prezent Roman S.A. produce o gama larga de autobuze, autoutilitare si autocamioane cu design nou si elegant.

 

Este unul dintre cele mai vizitate orase de catre turisti, avand avantajul locatiei centrale in cadrul tarii, fiind punct de plecare pentru turistii din tara si strainatate. Pentru acoperirea cererii turistilor au fost amenajate noi unitati hoteliere pentru toate gusturile si toate buzunarele, astfel incat sederea in orasul Brasov sa fie cat mai confortabila si memorabila.

 

Conform Ministerului Turismului, in Brasov sunt prezente 215 de unitati de cazare, care inglobeaza vile, hosteluri, hoteluri, pensiuni turistice, camere de inchiriat, bungalowuri si campinguri, oferind servicii si acomodare in toate categoriile de clasificare.

 

Transportul rutier si aerian

 Transportul in Brasov este foarte dezvoltat din punctul de vedere al infrastructurii rutiere si feroviare. Situat in centrul tarii, Brasovul este conectat la cele mai importante orase din tara si strainatate prin retele de drumuri nationale si europene si printr-o retea de cale ferata cu rute directe spre Bucuresti, Cluj Napoca, Budapesta si Viena.

 

Transportul feroviar in Brasov este deservit de cele cinci gari cu rute de circulatie regulate spre majoritatea oraselor din Romania. De aici se poate ajunge cu trenul la Iasi, Bucuresti, Satu Mare, Cluj Napoca, Suceava si Constanta. Spre Budapesta si Viena exista trei rute, prin Oradea si prin Arad.

 

In Brasov sunt demarate lucrari de constructie pentru un aeroport, care va fi unul dintre cele mai mari din estul Europei. Finalizarile sunt programate pentru anul 2014. Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Bucuresti si din Sibiu. Din Bucuresti se sunt curse directe spre Amsterdam, Antalya, Bacau, Barcelona, Forli, Geneva, Budapesta, Londra, Milano, Paris, Sofia, Tel Aviv si alte orase interne si din strainatate. Aeroportul din Sibiu deserveste curse externe spre Italia, Ungaria, Austria, Germania, Grecia, si curse interne spre Bucuresti si Timisoara.

 

Transportul public pune la dispozitia calatorilor 47 de linii de autobuz si troleibuz care leaga punctele importante si de interes din Brasov. Programul Regiei Autonome de Transport este intre 5:30 AM si 24:00 PM. Traseul de peste 600 km a fost alcatuit iin ideea ca orice calator sp poata ajunga, mergand pe jos, de la locuinta la cea mai apropiata statie in cel mult 5-10 minute. De asemenea, in Brasov exista si un autobuz pe doua nivele care face turul orasului pe perioada verii. Autobuzul porneste in fiecare zi de pe strada Tampa de la orele 10:00, 12:00, 14:00 si 16:00.

 

Cele trei autogari cu autobuze si microbuze fac legatura cu aproape toata tara, dar si cu orase din Europa. Cursele interne sunt spre Bucuresti, Craiova, Satu Mare, Arad, Iasi, Galati, Constanta si alte orase, iar cele externe spre Italia, Franta, Ungaria, Anglia, Spania, Belgia, Germania sau Grecia.

 

Reteau de taxiuri este deservita de 7 companii mari de taxi care ofera rapiditate si confort pe toata durata cursei. Preturile firmelor de taxi Bratax (0268.948, 0757.315.555), A.T.I (0268.940, 0742.148.337), Etax (0268.953), Martax (0268.944) incep de la 1,33 RON/km. Pentru cei care doresc sa inchirieze o masina pentru un acces mai rapid se pot adresa firmelor specializate, care ofera spre inchiriere masini pentru toate gusturile cu preturi incepand de la 22 euro/zi.

 

Accesul facil spre Brasov pe cale rutiera se face pe drumurile europene E60, dinspre Brest, E68, dinspre Szeged, si drumurile nationale care fac legatura cu toata tara.

 

Obiective turistice si institutii

 Orasul Brasov este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere istoric din Romania. Este avantajat din toate punctele de vedere, fiind situat in mijlocul tarii, in Transilvania, intr-o zona geografica foarte frumoasa, imbinand perfect trecutul bogat cu citadinul zilelor noastre.

 

Cel mai cunoscut obiesctiv turistic al orasului Brasov il reprezinta Biserica Neagra. Biserica parohiala a Bisericii Evanghelice a fost construita in jurul anului 1380, fiind cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud – estul Europei, masurand 89 m lungime si 38 m latime. In interior se poate admira cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, cu exceptia muzeului Topkapi din Istanbul, datand din secolele XV – XVI. Tezaurul bisericii cuprinde altarul principal, cristelnita, amvonul, altarul din Feldioara, portalurile gotice, fresca Mariei si statuia Honterus de Harro Magnussen. In perioada verii au loc concerte de orga de 3 ori pe saptamana. Alte biserici care pot fi vizitate in Brasov sunt Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Sf. Martin, Biserica, Sf. Gheorghe, Sinagoga si Sinagoga Ortodoxa.

 

Fiind un vechi oras fortificat au fost construite numeroase bastionae pentru apararea cetatii. Din acestea se mai pot vizita Bastionul Fierarilor, situat in coltul de nord – vest al vechii cetati medievale, astazi gazduieste arhivele orasului, Bastionul Graft, construit la mijlocul secolului al XVI – lea, avand rolul de a asigura legatura dintre oras si Turnul Alb si apararea intrari de pe latura de nord a orasului, Bastionul Postavarilor, avand o puternica dezvoltare economica datorita comenzilor de postav facute de domnitorii din Tarile Romane pentru nevoile Curtii si armatei, si Bastionul Tesatorilor, situat in coltul de sud – vest al cetatii, aparand zona de pajiste de sub Tampa.

 

In interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae, intr-o cladire ce dateaza din 1760, se afla Muzeul Prima Scoala Romaneasca. Primele cursuri in limba romana au avut loc aici in 1583. Cele aproximativ 4.000 de carti vechi, peste 30.000 de documente si numeroase obiecte muzeale sunt impartite in cinci sali. Sala Anton Pann aminteste de popasurile repetate ale marelui povestitor, dar liu de scoala cea veche, Sala Diaconul Coresi, care a realizat primele carti de circulatie in limba romana, in Sala Carte, Factor de unitate nationala sunt expuse cele mai valoroase monumente de limba romana medievala, Sala Carte si Carturari brasoveni prezinta cateva dintre valorile adapostite in arhiva istorica a muzeului, iar in Sala Cu Vatra se gaseste un mic colt etnografic reprezentat de vatra, icoane pe sticla si obiecte casnice specifice Scheiului. Singura poarta a cetatii fortificate care se mai pastreaza si astazi este Poarta Ecaterina, o constructie in stilul renasterii, in plan patrat cu turnulete de panda la colturi. Aceasta facea legatura intre ulita Orfanilor si asezarea romaneasca a Scheilor Brasovului.

 

Timp liber

 Orasul Brasov ofera o multitudine de zone de agrement si locuri de relaxare pentru locuitori si turisti. Cea mai buna panorama asupra orasului o ofera dealul Tampa. Acesta este un munte care apartine masivului Postavaru, fiind inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov. Marea parte a sa este declarata rezervatie naturala, atorita speciilor de ursi, rasi lupi si fluturi, dar si plante rare precum crucea voinicului, obsiga barsana, care se gasesc aici. Exista mai multe cai de acces: cele 25 de serpentine, treptele lui Gabony, drumul Cavalerilor, drumul pentru masina sau telecabina.

 

Cea mai vizitata si cunoscuta piata din Brasov este Piata Sfatului. Aceasta este inconjurata de numeroase obiective turistice precum Biserica Neagra, Casa Sfatului, bastioanele Fierarilor si Graft, turnurile Turnul Alb si Turnul Negru, Poarta Schei si Poarta Ecaterinei. Este, de semenea, epicentrul evenimentelor culturale gazduind numeroase festivaluri, printre care si celebrul festival Cerbul de Aur. Pe timpul verii terasele deschise ofera un loc de relaxare excelent.

 

Teatrul Sica Alexandrescu a fost fondat in 1946, fiind situat intr-o cladire inaugurata in 1959, avand la dispozitie doua sali. De la infiintare a teatrul a realizat peste 350 de premiere, fiind montate pe scena sa spectacole cu piese din repertoriul universal.

 

Iubitorii de arta cinematografica cunt asteptati la complexul cinematografic City Plex Brasov. Echipamentul modern de ultima generatie permite vizionarea filmelor atat in format 2D si pelicula de 35mm, cat si in format 3D.

 

Pentru o zi de relaxare Paradisul Acvatic isi asteapta vizitatorii pe toata perioada anului. Complexul de sanatate si agrement s-a deschis in 2007 si dispune de 6 piscine interioare şi 2 piscine in aer liber, tobogane cu apa, saune, jacuzzi, grota de relaxare, sala de fitness, teren de fotbalacoperit, teren de volei pe nisip, restaurant şi terase.

 

Pentru aventura si adrenalina a fost infiintat parcul Aventura, un loc pentru toate categoriile de varsta. Pe o suprafata de 2.5 ha parcuri dispune de 8 trasee marcate pe diferte grade de dificultate, 80 de copaci, 92 de platforme, 100 de jocuri, 692 m de tiroliene, 100 m de coarda, 5.400 m de cablu, fiind cel mai mare parc de distractie activa din Romania.

 

Cel mai important centru comercial al orasului Brasov il reprezinta Unirea Shopping Center, situat pe bulevardul Garii. Pe cele 3 etaje sunt deschise magazine de imbracaminte, incaltaminte, electronice, electrocasnice, bijuterii, diverse servicii si magazine de copii. Etajul al treilea este rezervat zonei de divertisment si food – court.