Pârtiile de schi de pe Valea Prahovei și Brașov: Poiana Brașov, Predeal, Moieciu și Bran
Pârtiile de schi de pe Valea Prahovei și Brașov:  Poiana Brașov, Predeal, Moieciu și Bran

Cea mai cunoscută zonă turistică a României, Valea Prahovei, oferă turiștilor unele dintre cele mai frumoase stațiuni de iarnă. Împreună cu zona Brașovului, care deține cele mai multe și variate pârtii de schi din România, oferă cea mai bună zonă turistică pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Pârtiile din Poiana Brașov

Cu un domeniu skiabil de 20 km, Poiana Brașov oferă turiștilor pârtii pentru toate grupele de experiență, de calitate foarte bună, cu instalații pentru nocturnă, zăpadă artificială și transport pe cablu.

Cele 10 pârtii aflate în Poiana Brașov oferă o adevărată experiență skiorilor.

Pârtiile Bradul, Drumul Roșu și Stadion sunt de dificultate ușoară, potrivite celor care acuma învață acest sport. Pârtia Bradul are o lungime de circa 465 m, Drumul Roșu 4.600 m, iar Stadion circa 325 m.

Celor care au mai avut experiențe pe pârtiile de ski le sunt recomandate pârtiile Sub Teleferic, Sulinar și Kanzel care au o dificultate medie. Pârtia Sub Teleferic are o lungime de aproximativ 2.200 m, 2.500 m are pârtia Sulinat, iar Kanzel are o lungime de 450 m.

Pârtiile Ruia cu o lungime de 540 m, Sub Teleferic Icpat, având lungimea de 495 m, Lupului cu lingimea de 2.860 m și Slalom în lungime de 550 m le sunt rezervate skiorilor experimentați.

Pârtiile din Predeal

Situată pe partea inferioară a Văii Prahovei, stațiunea Predeal oferă turiștilor și iubitorilor de sporturi de iarnă un peisaj de vis și pârtii dintre cele mai variate.

Cele 12 pârtii au grade de dificultate diferite, de la foarte ușor la greu. Pârtiile Clăbucet Sosire, Variantă și Școală au o dificultate ușoară cu lungimi cuprinse între 200 m și 800 m. Pârtia Clăbucet prezintă un grad de dificultate mediu, fiind amplasat la o altitudine de 1449 m, și are o lungime de 2.084 m.

Pârtiile Cioplea – 200 m lungime, Gârbova – 900 m, Orizont – 100 m, Polistoaca – 2.500 m lungime, Sub Teleferic Variantă – 670 m și Trei Brazi – 300 m sunt pârtii de dificultate ușoară, nu sunt dotate cu nocturnă sau cu instalație de zăpadă artificială.

Clăbucet Plecare este situată la o altitudine de 1.449 m. Cu o lungime totală de 2.084 m, pârtia nu dispune de nocturnă sau instalație de zăpadă artificială.

Pârtia Sub Teleferic, amplasată la o altitudine de 1450 m, are o lungime de 1.200 m și este cotată ca fiind o pârtie de dificultate grea.

Pârtia din Moieciu

Complexul turistic Cheile Grădiştei, din satul Moieciu de Jos, este situat la numai 30 km de orașul medieval Braşov, care este cel mai important centru turistic din România, fiind înconjurat de Carpaţii de sud şi o parte a regiunii istorice Tranislvania.

Pârtia Cheile Grădiștei are o lungime de 500 m, fiind o pârtie cu grad de dificultate medie, și este dotată cu nocturnă și instalație de teleschi cu dispozitive de tractare mono-post.

Pârtia din Cocoș

Amplasată în stațiunea Pârâul Rece, la câtiva km de Brașov, pârtia Cocoș are o lungime de 464 m și o lățime medie de 50 m. Gradul de dificultate este ridicat, pârtia dispunând de instalație de zâpadă artificială și nocturnă.

Pârtiile din Bran

La doar 25 km de Brasov pe DN 73, amplasate la o altitudine de 1060 m, pârtiile de la Bran oferă skiorilor două pante de coborâre, Zănoaga Subteleferic și Zănoaga Variantă, cu o lungime de 650 m, respectiv 700 m. Doar pârtia Subteleferic beneficiază de instalație de zăpadă artificială și nocturnă.

Alte partii din Valea Prahovei si zona Brasov gasiti aici

Sursa: Revista Ghid Turistic - Partile de Schii din Romania, Calatores.ro Fofo byL I Love Brasov & Flickr.com