Vulcanii Noroiosi - Buzau

Aflati la 35 km de localitatea Buzau, in comuna Berca, vulcanii noroiosi din judetul Buzau se alfa pe locul 31 in topul destinatiilor favorite autohtone. Acestia au fost remarcati prima data de francezul H. Cognand in anul 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere din zona.

Vulcanii noroiosi sunt niste formatiuni create de gazele naturale care provin de la peste 3000 de metri adancime, ce trec printr-ul sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Aceste gaze imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul care s-a format iese la suprafata iar in unele locuri se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare cu cele ale vulcanilor. In sa namolul care iese la suprafata este rece deoarece vine din straturile de argila.

Citeste articolul complet despre Vulcanii Noroiosi pe blogul Cazare.info

 

Vulcanii Noroiosi de la Berca, judetul Buzau face parte dintr-o rezervatie mixta din Romania, geologica si botanica, ce se intinde pe aproximativ 30 de hectare. Vulcanii noroiosi cu aspect de pacle sunt similari unor vulcani adevarati, inauntrul acestora realizandu-se procese asemanatore vulcanilor cunoscuti.

Fenomenul este unul rar in lume, in loc de lava ce trebuia sa erupa din cratere gasim eruptii de noroi fluid de culoare gri sau brun cenusie ce provin de la topirea marnelor si argilelor sub actiunea apei si presiunii gazelor. Solul din preajma vulcanilor este unul sulfuros si datorita acestor proprietati s-au dezvoltat anumite tipuri de plante adaptate la conditiile de mediu.

Sursa foto: travelguideromania.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Vulcanii Noroiosi - Buzau

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.