Vechiul palat B.N.R.

Banca Nationala a Romaniei a fost Infiintata in anul 1880 si si-a desfasurat activitatea la inceputurile sale in spatiile inchiriate din strada Doamnei in cladirea Creditului Funciar Rural. Din cauza lipsei unui sediu stabil s-a inceput demersurile pentru creearea unuia, iar ona aleasa pentru constructia Palatului BNR se afla in inima comerciala a orasului de atunci, centrul istoric de astazi, pe locul ocupat anterior de cel mai mare han pe care l-a avut orasul, respectiv Hanul Serban Voda.  

Palatul B.N.R. a fost construit in stil neoclasic, intre anii 1884 si 1890. dupa planurile arhitectilor francezi Cassien Bernard si Albert Galleron sustinuti de inginerul-arhitect Nicolae Cerchez, care a "revazut” proiectul si care a devenit apoi directorul general al lucrarilor, avand ca ajutor pe arhitectul Constantin Baicoianu. 

Ulterior finalizarii constructiei Palatului BNR, la intersectia strazilor Smardan ,Doamnei , Lipscani si Calea Victoriei s-au concentrat numeroase sedii bancare sau ale societatilor de asigurari, configurandu-se in aceasta zona un adevarat centru financiar al tarii.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Vechiul palat B.N.R.

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.