Vârful Pietrele Doamnei - Câmpulung Moldovenesc - Munții Rarău

Munții Rarău - Giumalău constituie o zonă turistică de mare importanță din cadrul Carpaților Orientali, fiind formată din două masive strâns legate. Acest aspect este important pentru turism din cauza următoarelor aspecte:

-       varietatea peisajelor naturale impuse de relief și vegetație;

-       accesibilitatea determinată de prezența culoarelor de vale ce încadrează cele două masive montane.

Aici se găsesc două centre turistice de mare însemnătate ce se află la periferia munților, și anume Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Ele constituie puncte de plecare pentru principalele fluxuri de turiști. Munții Rarău - Giumalău fac parte din Munții Bucovinei, fiind situați în nordul Carpaților Orientali, în bazinele hidrografice superioare ale Moldovei și ale Bistriței.

Cu o înălțime de 70 de metri, Pietrele Doamnei se află la o altitudine de 1634 m, la o distanță mică de cabana Rarău. Împreună cu zona înconjurătoare, formează o rezervație complexă (890 ha) care reușește să atragă, an de an, numeroși iubitori ai naturii. Peisajul sălbatic și formele bizare ale stâncilor au învăluit aceste meleaguri în aburul misterios al legendelor.

Legenda locului precizează că în jurul anului 1541, în perioada domniei lui Petru Rareș, ajungând aproape de culmile Rarăului (care, pe atunci, avea altă denumire, și anume Todirescu), domnitorul și-ar fi lăsat aici soția, fiul și o parte din avere. Tătarii care au atacat peștera comorilor, nu au reușit să pătrundă în ea, deoarece o mulțime de bolovani s-au prăbușit asupra lor, îngropându-i. Așa a scăpat familia domnească de navala tătarilor, dar cu un preț: bogățiile ce au rămas închise pentru totdeauna în măruntaiele pământului. Așadar, oamenii de pe aceste meleaguri au botezat locul ca fiind „Rarău” (de la numele domnitorului), iar stâncile care au ajutat-o pe doamna să scape cu viață au fost numite ``Pietrele Doamnei``.

Cea mai ușoară modalitate de a ajunge aici este cu ajutorul mașinii personale. Deși există și alte metode, nu vă putem recomanda transportul în comun, datorită lipsei unei consistențe în ceea ce privește acest aspect. Mai mult decât atât, adeseori, este imposibil de ajuns în acest punct turistic pe timpul iernii, din cauza lipsei de implicare a autorităților, dar și a riscului de avalanșe.

Date de contact:

Adresă:          DJ175B 

Surse:            ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Vârful Pietrele Doamnei - Câmpulung Moldovenesc - Munții Rarău

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.