Teatrul Targoviste – Teatrul Tony Bulandra

Situat pe Bd-ul Regele Carol I la nr. 43 in Targoviste, Teatrul Tony Bulandra ofera periodic evenimente culturale celor care ii trec pragul in cadrul evenimentelor organizate. Teatrul Municipal Tony Bulandra a fost infiintat in anul 1996, a prin Hotararea Consiliului Local nr. 100, datorita nevoii locuitorilor de a avea parte de cultura si evenimente culturale in orasul lor.

„Desi situata la numai o ora de capitala, Targovistea avea nevoie de un teatru al ei. Un teatru care sa nu fie mai prejos de oferta scenelor bucurestene, dar care, in plus, sa raspunda si unor intrebari, framantari si nevoi specifice publicului din fosta cetate domneasca si actuala capitala a judetului Dambovita. Aceasta nevoie a fost demonstrata atat de activitatea amatorilor dinainte de 1989, reuniți in Teatrul Popular Tony Bulandra, cat si de initiativele independente de dupa”

Scurt istoric al Teatrului Municipal Tony Bulandra:

Pana in anul 2000 teatrul a funcționat pe langa Casa de Cultura a Municipiului ca și departament, sub conducerea regizorului Dan Țopa.

„Incepand cu anul 2002, instituția iși schimba directorul - scenograful si regizorul Mihai Constantin Ranin, cel ce a mizat din start pe un teatru de tinuta. In acest scop, el a atras colaborarea unor regizori de top precum Mihai Maniutiu, Victor Ioan Frunza, Laurian Oniga, ca si a unor foarte interesanti directori de scena straini. Repertoriul a mizat in primul rand pe marii autori clasici (Shakespeare, Molière etc.), dar si pe dramaturgi contemporani de prima marime (Peter Shaffer).

Incepand din anul 2007, si odata cu implicarea, in activitatea teatrului, a lui Horatiu Mihaiu, oferta teatrala a scenei targovistene a fost dublata de organizarea unui festival international de arte ale spectacolului, BABEL, primit cu entuziasm de public si de critica. Targovistenii si cronicarii din toata tara au avut prilejul sa aplaude, de-a lungul celor trei editii, trupe din Germania (reprezentata de un teatru de mare prestigiu european, Berliner Volksbühne), Lituania (Teatrul Oskaras Korsunovas), Franta, Polonia, Japonia, Coreea, Armenia si, fireste, Romania. La randul sau, Teatrul Tony Bulandra a participat atat la festivaluri nationale precum si internationale.

Sursa: www.teatrultargoviste.ro

 

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Teatrul Targoviste – Teatrul Tony Bulandra

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.