Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj Napoca

Între numerele 2 și 4, în cadrul Pieței Ștefan cel Mare, se află Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj Napoca, o clădire superbă din toate punctele de vedere, care a fost inaugurată în anul 1919, după 14 ani de construcții. Inaugurarea a avut loc în aceeași zi ca și în cazul Operei Naționale și a Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca: pe 18 Septembrie.

 Acesta a fost construit în stilul arhitectural specific acelei perioade, și anume baroc de tipul rococo. Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj Napoca a fost construit cu un singur scop, de a oferi spectacole și de a îmbogăți orașul privind aspectul cultural. România, dar și multe alte state din acea perioadă, trecea printr-o creștere economică fără precedent, iar acest lucru a fost transpus într-o foame de cultură și de oportunități de petrecere a timpului liber pentru locuitori. Dezvoltarea industriei abia începea atunci, iar teatrul a fost locul unde arta era consumată cel mai mult.

 Clădirea care găzduiește Teatrul Național „Lucian Blaga” mai deține și o altă instituție: Opera Română din Cluj. Aceasta și-a văzut începutul pe aceeași dată precum teatrul din Cluj, dar a avut un aspect unic pentru România: a fost prima instituție lirică de pe teritoriul țării și a devenit, în scurt timp, una dintre cele mai cunoscute din Europa.

 Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj Napoca poate găzdui – cel puțin o putea face în perioada dinainte regulilor legate de pandemie – 1000 de persoane concomitent, făcând-o una dintre cele mai mari din țară la momentul actual. Oamenii din conducerea teatrului au fost printre primii care au introdus un sistem de cumpărare de bilete online, tocmai din 2013. Aceștia au încercat, dar au și reușit, să promoveze cultura în toată zona transilvăneană.

  

Date de contact:

 Adresă:       Piața Stefan cel Mare nr. 2 – 4, Cod: 400192, Cluj Napoca

E-mail:          contact@teatrulnationalcluj.ro

E-mail bilete: agentia@teatrulnationalcluj.ro

Nr. tel:           0264 592 826 // 0264 595 363

Surse:            teatrulnationalcluj.ro


Mai multe despre Teatrul National „Lucian Blaga”si Opera Romana pe ClujTravel.com

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera