Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad – județul Arad

Teatrul Clasic Ioan Slavici a fost construit între anii 1872 și 1872, iar stilul arhitectural găsit în preponderență este cel neoclasic, după ce edilii arădeni au decis ridicarea ei încă din 1868. Suma folosită pentru construirea teatrului a fost una exorbitantă pentru acea perioadă, și anume aproximativ 700.000 de florini, care în ziua de azi ar însemna peste 1 milion de Euro.

În anul 1874 au loc primele reprezentații de teatru din Arad, iar de atunci până la începerea Primului Război Mondial numărul de evenimente creștea de la un an la altul, teatrul având un succes neașteptat de mare. Totuși, este bine de știut că teatrul a fost distrus în întregime din cauza unui incendiu în 1883, dar pe ruinele vechii clădiri s-a construit un teatru nou, după un plan modern care implica instalarea unui sistem de electricitate. Această construcție deține una dintre cele mai mari și masive cortine de fier realizate înainte de 1900, și anume de aproximativ 80 de tone.

După cel de-a Doilea Război Mondial, în 1957, teatrul a suferit din nou din cauza unui incendiu, construcția fiind refăcută în totalitate de sculptorii Emil Vitroel, Ioan Tolan și Valeriu Brudașcu. Trei ani mai târziu, noul teatrul este inaugurat pentru public, fiind considerată în acea perioadă cea mai modernă clădire de pe întregul teritoriu al României.

Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad dispune de 2 săli, cea mare având o capacitate de 450 de oameni, iar calitatea sunetului de aici este recunoscută ca fiind una de top din România.

Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad se află pe Bulevardul Revoluției numărul 103 din Arad, și este deschis de Marți până Duminică, în timp ce Lunea este închis. Marți, Joi și Vineri, teatrul este deschis între orele 10 și 16, Miercuri între 10 și 14, iar în zilele de weekend de la 10 la 12 și de la 17 la 18:30 (o pauză de 5 ore).

Adresă:                                   Bulevardul Revoluției nr.103, Cod: 310099, Arad, jud. Arad

E-mail:                                   secretariat@teatrulclasic.ro

Nr. tel:                                    0257 280 016

Surse:                                     teatrulclasic.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad – județul Arad

1 proprietati