Ștrandul Weekend din Târgu Mureș

Târgu Mureș este un oraș aflat în inima Transilvaniei și este cunoscut în principal pentru priveliștile deosebite oferite de zona în care se află. Este străbătut de râul Mureș, iar localitatea este un adevărat centru cultural, industrial, economic și de educație din această parte a României. Mai mult decât atât, deși întregul centru istoric este cu totul și cu totul deosebit, pe un petic de pământ lung de câteva zeci de metri, numit Piața Trandafirilor, sunt regăsite un număr foarte mare de clădiri vechi și impozante, multe dintre ele aparținând stilului arhitectural baroc, neoclasic și gotic. Târgu Mureș este unul dintre cele mai importante orașe din România, mai ales datorită poziției sale geografice în centrul țării.

Ștrandul Weekend este una dintre multitudinile de metode de petrecere a timpului liber în reședința județului Mureș, unde este estimat, cel puțin înainte de instaurarea regulilor de pandemie, că ar fi fost vizitat de aproape 10.000 de oameni în fiecare zi. Cu un calcul simplu, putem deduce că peste 3 milioane de persoane pășeau pragul ștrandului în fiecare an.

Ștrandul Weekend face parte dintr-un complex turistic mult mai mare, numit Complexul de agrement și sport "Mureșul". Acesta este dotat cu mai multe bazine de înot, atât de tip olimpic cât și pentru copii, bazine cu tobogan, piscine, plaje, parcuri de joacă pentru cei mici, terenuri de sport – de tenis de picior, tenis de câmp, teren de baschet, de fotbal, de mini – fotbal, și altele.

Ștrandul Weekend din Târgu Mureș este deschis de obicei în sezonul estival, care începe de pe 1 Mai și se termină pe 31 August, în fiecare zi de Luni până Duminică, între orele 07:00 și 20:00. Ștrandul Weekend este o modalitate de petrecere a timpului liber pentru persoanele de toate vârstele, dar mai ales pentru familii și cei care iubesc momentele de relaxare.

Acesta se află în partea de Nord Est a orașului, în cartierul 22 Decembrie, la 5 – 10 minute de mers pe jos de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Bazinele din cadrul Strandului Weekend:

- Bazinul olimpic – adancime 1,80 m;

- Bazin 1 - 1,80 m;

- Bazin 2 – 1,20 m;

- Bazin 3 – 50 cm (cred) cu topogan;

- Bazin 4 – pentru copiii cu varste foarte mici, apa fiind pana la glezna;

- Bazin 5 – la fel ca 4;

- Bazinul de barci – Adancimea este de aproximativ 2 metri si este doar pentru barci

 

Coordonate GPS:                   46.56113 / 24.57358

 Surse:                                     amfostacolo.ro // tirgumures.ro // outinmures.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera