Stațiunea Vatra Dornei - județul Suceava

Stațiunea Vatra Dornei este supranumită și "Perla Bucovinei" datorită frumuseții de care aceasta dă dovadă și a zonei geografice în care se află. Stațiunea este situată la o altitudine de 802 metri, în Depresiunea Dornelor, la o distanță de circa 40 de kilometri față de Câmpulung Moldovenesc și 90 de kilometri față de Bistrița Năsăud. Stațiunea Vatra Dornei este cunoscută ca o fiind una dintre cele mai superbe zone din România, agreată de turiști în special pe timpul iernii, când, pe aceste meleaguri, se practică sporturile de iarnă pe pârtiile special amenajate. Cu toate acestea, ea este căutată și pe timpul verii de turiștii iubitori de munte, care doresc să petreacă clipe de calitate în aer curat sau să facă drumeții montane. Pentru vârstnici, stațiunea oferă tratamente naturiste de refacere, prin următoarele exemple: izvoarele cu apă minerală carbogazoasă, nămolul de turbă din zona Poiana Stampei, izvoarele termale bicarbonatate, calcice, magnezice și sulfuroase sau mofete naturale de săruri, care dispun de o puritate excelentă și de o concentrație mare de CO2.

Zona mai este cunoscută datorită numeroaselor izvoare de apă minerală, care, în unele locuri, sunt exploatate de către mari companii de la noi din țară, cum ar fi la: Poiana Negri, Șaru Dornei și Floreni.

Este bine de știut că există o mulțime de trasee montane în Vatra Dornei unde, atât începătorii, cât și cei cu experiență, au mai multe variante de petrecere a timpului liber. Stațiunea este înconjurată de munții Călimani, Giumalău, Rarău, Bistriței și munții Suhard, iar priveliștile oferite de aceștia vor fi rupte dintr-un vis. Indiferent de anotimpul și motivul pe care îl aveți să veniți în această zonă, veți avea parte doar de priveliști incredibile, stațiunea Vatra Dornei reprezentând un punct important din turismul românesc. Vatra Dornei se află în inima Bucovinei și, pentru a ajunge aici, trebuie să alegeți una dintre cele două drumuri județene care traversează stațiunea, și anume DN17 și DN17B.

Surse:             locuridinromania.ro

Foto:              Calatoresc.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Stațiunea Vatra Dornei - județul Suceava

2 proprietati