Ocna Sibiului este o localitate ce se află în Nordul reședinței de județ, care e cunoscută pentru lacurile sale sărate încă din antichitate. Primele construcții legate de exploatările de sare au fost făcut încă de acum 2000 de ani de către romani.
Zăcămintele de sare s-au format pe aceste meleaguri de acum aproximativ 13.5 milioane de ani, dar stratul se întinde, conform cercetărilor, pe întreaga suprafață a subsolului Transilvănean. Actualele lacuri au apărut după ce minele construite de către romani s-au prăbușit, craterele fiind reprezentate de actualele mase de apă sărate. Există o mulțime de lacuri în această zonă, 16 în total, iar conform wikipedia acestea sunt: Horea, Cloșca, Crișan, Pânzelor – Inului, Lacul fără fund, Avram Iancu, Ocnița, Sf. Ion, Poporului, Dulce, Brâncoveanu, Mâțelor, Vrăjitoarelor, Sf. Ignat, Trestiilor și Austel. 10 dintre ele sunt sărate, 4 conțin apă dulce, iar două au fost create în ultimele decenii, prin procesul de colmatare.
Dar Ocna Sibiului nu are doar celebrele lacuri sărate pe teritoriul său. Aici putem admira mai multe obiective turistice, cum ar fi Biserica Reformată Calvină – construită la mijlocul secolului al XIII-lea, Biserica Brâncoveanu de Sus – construită la începutul secolului al XVII-lea și Biserica Romano Catolică – ridicată undeva la mijlocul secolului al XVIII-lea. Cu siguranță, Ocna Sibiului oferă tot ce ai nevoie pentru ca vacanța ta să fie una de vis, indiferent de motivul pe care îl ai să o vizitezi.
Ocna Sibiului este legat din punct de vedere infrastructural foarte bine de toate orașele din zonă, dar cel mai apropiat este Sibiul, care se află la doar 15 kilometri distanță. Aceste două localități sunt legate de drumul E81 până la intersecția cu A1, unde trebuie să continui pe DJ106B până la stațiune. Întregul traseu se prezintă în condiții foarte bune.
Adresă: Strada Minei, Cod: 555600, Ocna Sibiului
Nr. tel: 0740 941 028
Coordonate GPS: 45.87237 // 24.06078
Surse: ocna-sibiu.ro // lacuriocnasibiului.ro // ro.wikipedia.org