Stațiunea Moneasa - județul Arad

Stațiunea Moneasa este de fapt o comună care și-a atribuit acest nume după o istorie lungă, satul fiind fondat în anul 1597, în jurul unui sistem natural balneo-climateric. Satul este destul de mic, având doar aproximativ 600 de locuitori înregistrați conform ultimul recensământ, aflându-se la o distanță de 100 de kilometri de Arad. Conform tuturor celor care au vizitat stația balneo-climaterică, apele sale sunt recunoscute ca fiind tămăduitoare pentru diverse afecțiuni, iar temperatura acesteia este întotdeauna în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

În plus, pe teritoriul satului au fost descoperite urme ale unor așezări care datează încă din perioada paleolitică, dar din păcate nu au fost făcute prea multe excavații și cercetări în ultimele decenii, întregul sit fiind lăsat în paragină.

Deși este de dimensiuni relativ mici, Stațiunea Moneasa găzduiește un număr mare de turiști de-a lungul anului, cea mai mare concentrație având loc în perioada verii. Există o mulțime de locuri de cazare, restaurante, zone verzi care dezvoltă un nivel de relaxare, livezi cu fructe, râuri înconjurate de păduri bogate, și așa mai departe. 

Stațiunea Moneasa se află la aproximativ aceeași distanță de 100 de kilometri de Arad, Deva, dar și Oradea, de aceea numărul de turiști este în preponderență din aceste municipii. Mai mult decât atât, satul se află la mai puțin de 50 de kilometri de Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele mai frumoase zone de pe întregul teritoriu al României.

Indiferent de motivul pe care îl ai să vizitezi această zona, dacă ești un pasionat de istorie și arheologie, sau dacă vrei pur și simplu să te relaxezi într-una dintre apele din cadrul stațiunii, atunci Moneasa este locul pe care trebuie neapărat să îl vezi. Crede-ne pe cuvânt, nu te vei plictisi în nici un moment pe aceste meleaguri deosebit de superbe.

Adresă:                                   Comuna Moneasa, Cod: 317220, județul Arad

Coordonate GPS:                   46.4595882 // 22.2532546

Surse:                                     statiuneamoneasa.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Stațiunea Moneasa - județul Arad

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.