Stațiunea Bălțătești din județul Neamț

Stațiunea Bălțătești din județul Neamț este o stațiune balneoclimaterică care își are originile încă din anul 1878, când aceasta a fost cumpărată și dezvoltată de către Dumitru Cantemir. Aceasta se află în depresiunea Neamțului, la o altitudine de 475 de metri.

În anul 1920, Stațiunea Bălțătești din județul Neamț a fost vândută doctorului Goldhamer, iar după mai puțin de 30 de ani, mai exact în anul 1948, ea devine o proprietate a statului comunist român, în 1970 fiind modernizată și extinsă pentru ultima dată în istoria sa. În anul 1901 în Paris, și respectiv în 1903 și 1906 în București, Stațiunea Bălțătești din județul Neamț sunt premiate cu medalia de aur pentru cele mai bune ape clorosodice, sulfatate, bicarbonatate și magnezice din Europa. Acesta este, de fapt, motivul principal pentru care stațiunea a fost modernizată spre sfârșitul secolului al XX-lea, pentru a maximiza potențialul turistic al acesteia. Înainte de modernizare, totuși, pe teritoriul său au fost construite, imediat după acordarea premiilor, cinci vile, două hoteluri și diverse băi balneoclimaterice.

Se promovează, foarte mult, aspectul terapeutic al acestor băi, unde, în teorie, pot fi tratate sau ameliorate simptomele legate de afecțiunile aparatului locomotor, de boli ginecologice, afecțiuni neurologice, cele asociate cu boli vasculare, ale paratiroidelor, de afecțiuni dermatologice și așa mai departe. Dar un lucru puțin știut este că dacă suferiți de boli acute, tumori maligne, boli infecțioase, tbc genital, boli ale sângelui sau sunteți însărcinată, atunci nu este recomandat să vizitați acest loc.

În ziua de astăzi, Stațiunea Bălțătești din județul Neamț este dotată cu următoarele: 75 de cabine de băi, 10 cabinete cu instalații speciale electroterapeutice, instalații pentru aerosoli și afuziuni, dușuri scoțiene, instalații pentru tratamente ginecologice, și multe altele.

Este recomandat să mergeți la această stațiune cu mașina personală, ea aflându-se la o distanță de 34 de kilometri de Piatra Neamț și 12 kilometri de Târgu Neamț, pe strada Florilor din comuna Bălțătești, la numărul 63.

Date de contact:

Adresă:           DN15C, Cod: 617025, Comuna Bălțătești, str. Florilor, nr. 63, jud. Neamț

Nr. tel:            0233 244 018 /  0783 236 226

Surse:             statiuneabaltatesti.mapn.ro/

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Stațiunea Bălțătești din județul Neamț

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.