Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi reprezintă o formație de roci ce se află în Parcul Natural Bucegi, situat la o altitudine de peste 2.200 de metri, iar denumirea oficială este de „megalit antropomorf”. Acesta a fost format datorită efectului eolian pe cursul a multor milenii, iar întregul „monument natural” are o înălțime de 8 metri și o lățime de 12 metri. La o distanță foarte mică de Sfinx se află Babele, un alt megalit antropomorf extrem de cunoscut din această zonă.

Parcul Natural Bucegi este una dintre cele mai frumoase și deosebite rezervații protejate prin lege din România. Toți cei care pășesc aceste meleaguri sunt extrem de impresionați de priveliștile de care au parte, mulți dintre ei alegând să revină an de an, doar pentru a avea câteva momente de relaxare și meditație.

Denumirea de Sfinx a fost dată în anul 1936, după ce un turist a privit monumentul natural dintr-un anumit unghi, iar la început s-a crezut că acesta a fost sculptat de către oameni, acest fapt fiind invalidat de-a lungul anilor, cu ajutorul tehnologiei care a avansat în domeniul geologic. Prima fotografie cu Sfinxul a fost făcută în jurul anilor 1900, dar aceasta a fost făcută din față și nu din profil, așa cum suntem obișnuiți cu cele la care avem acces în ziua de astăzi.

Pentru a ajunge la Sfinx, cea mai ușoară metodă este de a folosi telecabina care leagă Bușteni de Babele, traseu ce are o lungime totală de peste 4 kilometri, dar distanța este străbătută în doar 15 minute. Deși există controverse asupra poziționării sale din punct de vedere geografic, în mod oficial Sfinxul, dar și Babele, aparțin județului Prahova și este administrat de consiliul local.

Adresă:                                  Parcul Natural Bucegi, județul Prahova

Surse:                                     ro.wikipedia.org

Sursa foto: transylvania.guide

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Sfinxul din Bucegi

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.