Rezervația Naturală Râpa Roșie din Sebeș

Rezervația Naturală Râpa Roșie din Sebeș se află în partea de Nord Est a orașului și mai este supranumită „Micul Canion al României”, datorită aspectului său similar cu o astfel de formație. Aceasta este formată din argilă roșie, care a s-a depus și a ajuns să aibă impresionanta formă după aproximativ 60 de milioane de ani. Mai mult decât atât, este știut că Rezervația Naturală Râpa Roșie deține una dintre cele mai bogate zone din punctul de vedere al fosilelor, aici fiind găsite o mulțime de fosile de dinozauri.

Aceasta are o suprafață totală de 100.000 de metri pătrați, iar înălțimea maximă ce o atinge canionul este de 100 de metri. Rezervația Naturală Râpa Roșie este absolut un obiectiv turistic unic în România, dar și în Europa, cu un perete aproape vertical în partea principală a acestuia. Deși canionul în sine nu depășește înălțimea de 100 de metri, dealul unde se află are o înălțime maximă de 500 de metri, de unde putem admira o priveliște de-a dreptul deosebită.

Rezervația Râpa Roșie are totuși și câteva secrete, ascunse de ochii turiștilor. De exemplu, aici se află câteva specii plante ce nu pot fi găsite în altă parte în România, dar și specii rare de copaci, cum ar fi cel de stejar pufos. Zona este bogată în faună deoarece, de-a lungul anilor, apele de șiroire au săpat în dealul masiv, acestea fiind un alt motiv pentru care canionul are forma pe care o putem vedea azi.

Rezervația Naturală Râpa Roșie din Sebeș se află la aproximativ 3 kilometri distanță de Sebeș, iar pentru a ajunge aici va trebui să urmezi cursul Drumului Județean DJ106 care duce spre localitatea Daia Română.

Accesul se face pe drumul judetean DJ 106, din centrul orasului Sebes spre Daia Romana, la iesirea din oras facem stanga (in dreptul unitatii militare), de la sosea se mai parcurge aproximativ 3 km pe jos deoarece drumul nu este amenajat.

Adresă:                                   Sebeș, jud. Alba

Coordonate GPS:                   45.98778 // 23.59328

Surse:                                     avealba.ro


Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Rezervația Naturală Râpa Roșie din Sebeș

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.