Rezervația de zimbri de la Hațeg – Hunedoara

Un lucru pe care puțini dintre noi îl știu este faptul că undeva în județul Hunedoara, lângă localitatea Hațeg, găsim 8 exemplare dintre cele mai mari mamifere de pe continentul nostru. Zimbrii se află în cadrul unei rezervații, iar o echipă de oameni curajoși îi verifică, îi protejează și au grijă de toate aspectele posibile. Animalele zburdă libere pe un teren de 10 hectare, dar acesta nu a fost cazul dintotdeauna. Până recent, țarcul vechi avea doar 5 hectare, acesta fiind la rândul lui împărțit în două regiuni.

Rezervația de zimbri de la Hațeg, știută ca și „Rezervația Hațeg-Slivuț”, a fost primul loc din România unde s-a început reintegrarea acestei specii de animale absolut superbă. Prima pereche, un mascul și o femelă, au fost aduse pe meleagurile noastre în anul 1958, iar următoarea în 1963. Deși au fost adăugate exemplare de-a lungul anilor, în prezent putem găsi doar opt bizoni, patru femele și patru masculi.

Dacă ești iubitor de natură și nu ai mai văzut niciodată un bizon, atunci este recomandat să treci pragul rezervației cel puțin o dată în viață. Aceste animale sunt absolut magnifice și nu poți, practic, să realizezi acest lucru până când nu te vei trezi față în față cu ele.

Pentru a ajunge la Rezervația de zimbri, dacă vii dinspre Sarmizegetusa, cel mai ușor este să te deplasezi până în Hațeg pe DN66, după care continui drumul pentru încă aproximativ 2 kilometri. La un moment dat, pe drumul național DN66 care leagă Hațeg de Deva, vei vedea pe partea stângă porțile rezervației naturale.

Rezervația de zimbri de la Hațeg este deschisă în fiecare zi, de Luni până Duminică, între orele 08:00 și 18:00.

Date de contact:

Adresă:                                  Cod: 335500, Hațeg, Hunedoara       

Nr. tel:                                   0765 300 781 

Surse:                                     arsenalpark.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Rezervația de zimbri de la Hațeg – Hunedoara

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.