Clădirea Primăriei Municipiului Sighișoara

Sighișoara este o localitate superbă din România, știută totodată ca și „Bijuteria Medievală a României”, deoarece găzduiește un număr foarte mare de clădiri medievale, care au fost întreținute în mod impecabil de către comunitate și autoritățile orașului. Centrul istoric al orașului este printre singurele din lume care au fost incluse în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și pe lista monumentelor istorice din țara noastră.

Nu există prea multe informații disponibile legate de clădirea primăriei, dar putem spune cu siguranță că aceasta a fost construită între anii 1887 și 1888, iar stilul arhitectural preponderent este cel baroc, cu câteva elemente clasice și renascentiste pe alocuri. După puținele scrieri găsite, știm că aceasta a funcționat ca și sediu al primăriei încă de la inaugurarea sa și până în prezent. În plus, este printre singurele clădiri de acest gen din România unde sunt ținute diverse concerte și evenimente culturale publice în interior, de obicei la etajul 1, unde este o sală mare și impozantă, incredibil de frumoasă din punct de vedere estetic.

Clădirea Primăriei este deschisă pentru public de Luni până Vineri, în modul următor: de Luni până Miercuri ea este deschisă între orele 08:30 și 16:30, Joi între orele 08:30 și 18:30, iar Vineri programul este scrutat, ea fiind deschisă între orele 08:30 și 14:00. Primăria din Sighișoara este situată pe strada Piața Muzeului la numărul 7, în partea de Nord a „Bisericii Mănăstirii” și a statuii care îl portretizează pe Vlad Țepeș. Pe o suprafață destul de mică, în această parte a orașului, putem vizita mai multe obiective turistice, cum ar fi Turnul Fierarilor, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arme Medievale, Casa lui Vlad Dracul, Piața Cetății, și multe altele.

Adresă:                                   Piața Muzeului 7, Cod: 545400, Sighișoara, jud. Mureș

Coordonate GPS:                   46.22069 // 24.79540

Surse:                                     primariasighisoara.ro / sighisoara.org.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera