Pietrosul Rodnei din Munții Rodnei - Maramureș

Carpații Orientali reprezintă unul dintre cele mai mari lanțuri muntoase din Europa de Est și Centrală și se întind de-a lungul a 4 țări: România, Ucraina, Slovacia și Polonia. Pietrosu Rodnei este cel mai înalt punct din Munții Rodnei, dar și din întregul lanț al Carpaților Orientali, cu o înălțime de 2.303 metri.

Întreaga zonă a vârfului ce înconjoară și domină asupra Maramureșului dispune de priveliști deosebite, dar nu este pentru toți oamenii. Traseul nu este unul dificil, dar este destul de lung și este nevoie de o anumită condiție fizică pentru a îl putea parcurge. În mod normal, durata poate fi și de 5 - 6 ore pentru a putea ajunge la destinație, în funcție de condițiile meteorologice. Traseul începe din Borșa și drumul ne oferă mai multe locuri unde ne putem relaxa și admira mediul înconjurător. După 4 ore ar trebui să se ajungă la stația meteo Iezer din apropierea vârfului, unde se poate admira priveliștea oferită de lacul Iezer. Pentru a ajunge la Vârful Pietrosul Rodnei va trebui să mai mergem timp de 1 – 2 ore, în continuarea aceluiași drum care ne-a dus la stația meteo.

Drumul care duce la vârf este unul forestier și ne aduce aminte de o perioadă mult mai simplă, când tehnologia nu ne controla viața. Chiar și în mijlocul verii, e posibil să găsim zăpadă pe crestele muntelui, dar el nu este cel mai frumos aspect al locului: răsăritul și apusul observat aici este unul de vis. Maramureșul are, fără îndoială, extrem de multe locuri ce vor reuși să vă îmbete ochii, iar toți cei care le vizitează doresc să revină cel puțin o dată în viață.

După cum s-a acoperit deja în articol, pentru a ajunge la acest vârf este recomandat să începeți traseul din Borșa, și anume de pe strada Avram Iancu, iar întregul traseu este marcat cu o dungă albastră pe fond alb.

Date de contact:

Adresă:                      Carpații Orientali, Vârful Pietrosul Rodnei

Surse:                         turismmaramures.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Pietrosul Rodnei din Munții Rodnei - Maramureș

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.