Piata Unirii din Cluj Napoca

Piața Unirii din Cluj Napoca se află în centrul vechi al orașului și este una dintre cele mai vechi de acest gen din România. Încă din perioada medievală, când orașul era înconjurat de ziduri din piatră, piața a reprezentat un punct foarte circulat și impresionant pentru toți cei care îi pășeau meleagurile. În plus, un lucru ce nu este știu de mulți oameni, este că piața e cea mai mare din Europa Centrală și de Est, și se află printre primele de pe întregul continent.

Piața Unirii nu a avut aceeași denumire dintotdeauna, ea schimbându-se destul de des. Ea a fost inițial cunoscută ca și Piața Mare, după care la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost schimbată în Piața Principală. Totuși, la începutul secolului al XX-lea denumirea a fost schimbată în Piața Regele Matia, iar mai apoi în anul 1980 a primit denumirea pe care o știm cu toții în ziua de azi.

Două puncte turistice important din Cluj se află în mijlocul pieței: Biserica Sf. Mihail și Statuia lui Matia Corvin. Biserica Sf. Mihail este o clădire superbă, construită în stilul gotic pur, și este una dintre cele mai emblematice clădiri din întregul oraș. Statuia lui Matia Corvin este, de fapt, un ansamblu monumental care conține nu mai puțin de 5 statui: Regele Matia Corvin și 4 dintre generalii săi. Acesta a fost trecut pe lista monumentelor istorice protejate prin lege în România.

Mai mult decât atât, datorită poziției sale, piața ne oferă acces și priveliști deosebite asupra mai multor obiective turistice importante din Cluj. Printre ele putem aminti despre: Casa Parohiei Romano - Catolice Sf. Mihail, Palatul Banffy, Palatul Josika, Palatul Rhedey, Palatul Wass, Clădirea fostului hotel New York, Biserica Evanghelică Luterană, și multe altele.

 

 Adresă:                       Piața Unirii, Cluj-Napoca

 Surse:                         www.pensiuneamioval.ro // ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera