Piața Muzeului din Cluj Napoca

La începutul secolului al IX-lea a început construcția unui complex care a ajuns extrem de important pentru cultura și istoria neamului nostru: Prima Cetate Medievală a Clujului. La început, totuși, așezarea, care astăzi adăpostește o parte din orașul Cluj Napoca, se numea Castrum Clus. Aici găsim cele mai vechi clădiri din întregul oraș, multe dintre ele construite peste ruinele unor construcții romane, care datează, probabil, de cel puțin 2000 de ani. Totuși, cea mai veche clădire din Cluj Napoca se află în Prima Cetate Medievală a Clujului, care astăzi servește ca sediu al Muzeului Speologic "Emil Racoviță".

Piața Muzeului, cunoscută în trecut ca și Piața Mică, este cea mai veche piață din Cluj Napoca și se află în inima Primei Cetăți Medievale. În ziua de astăzi, este cea mai animată și vizitată piață din oraș, cu un aspect medieval și cu o atmosferă romantică și, totodată, nostalgică, cauzată de clădirile vechi care domină întreaga suprafață. De-a lungul pieței putem observa Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, de unde și-a luat denumirea actuală, deși localnicii încă o numesc Piața Mică. Mai mult decât atât, la periferia pieței găsim Biserica Franciscană – construcție veche de aproape 800 de ani, Obeliscul Carolina – inaugurat în 1831 pentru a comemora vizita împărătesei Carolina Augusta și a împăratului Francisc I., Palatul Mikes – un exemplu deosebit al stilului arhitectural baroc, construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea și Casa Matia - un exemplu al stilului arhitectural gotic, construit undeva la mijlocul secolului al XV-lea.

Piața Muzeului din Cluj Napoca este mai mult decât un loc de relaxare pentru localnici și turiști. Fiecare clădire cu care îți vei îmbăta ochii are propria istorie și a fost martora multor evenimente care au avut loc, de la invazia tătarilor, până la anunțurile publice făcute de liderul comunist. Dacă dispui de ceva timp liber, nu sta pe gânduri și du-te în Piața Mică, vei avea o mulțime de oportunități să îți petreci timpul liber.

Piața Muzeului din Cluj Napoca se află pe strada cu același nume, iar mijloacele de transport care opresc în apropierea lui sunt: Autobuzele 30, 35, 36B, 9 și M26 și Troleibuzele 1, 2, 5, 6 și 25.

 

Date de contact:

Adresă:                      Strada Piața Muzeului, Cluj Napoca

Citeste mai multe despre Piata Muzeului din Cluj

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Piața Muzeului din Cluj Napoca

3 proprietati