Pestera Ursilor - Pietroasa

Peștera Urșilor din Chișcău, județul Bihor, a fost descoperită din greșeală în anul 1975, atunci când, datorită exploatărilor miniere din zonă, a fost dinamitată o zonă din versant. Prima persoană care a explorat peștera a fost minierul Traian Curta, un localnic din satul Chișcău.

La scurt timp după descoperirea ei au fost efectuate noi explorări, iar în 1980 a fost deschisă în mod oficial pentru public. Peștera Urșilor este compusă din mai multe galerii, dintre care 4 principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviță, Galeria Lumânărilor și Galeria Științifică. Galeria Oaselor este prima pe care o vei vedea, iar denumirea vine de la faptul că au fost găsite multe fosile de urși. În plus, Galeria Oaselor este cea mai îngustă porțiune a peșterii. A 2-a galerie este cea denumită după Emil Racoviță, care e cea mai lungă dintre toate, și se află oarecum la intersecția celorlalte trei galerii. A 3-a galerie are în componența sa mai multe stalactite, formațiuni care seamănă cu lumânările. Cea de-a patra reprezintă o continuare a Galeriei Emil Racoviță și nu e deschis pentru turiști, doar pentru cercetători.

Deși nu e cea mai mare, cu siguranță Peștera Urșilor din Chișcău este cea mai cunoscută din România. Oamenii aleg să vină pe aceste meleaguri deoarece în zona peșterii putem găsi mai multe obiective turistice, dar și priveliști deosebit de pitorești. Se poate vizita Muzeul Flutur, un muzeu etnografic complet gratuit pentru vizitatori, Parcul Natural Padis, care e la aproximativ 30 de kilometri distanță, Izvorul Minunilor la 40 de kilometri distanță, Cetățile Ponorului, și așa mai departe.

Chișcău se află aproximativ la mijlocul distanței dintre Oradea și Deva, la aproximativ 80 de kilometri de fiecare, iar de la Chișcău la peșteră sunt vreo 2 kilometri. Pentru a ajunge la Peștera Urșilor, dacă vii din Oradea mergi pe DN76 până la restaurantul Colt cu 79, unde vei face stânga pe DJ763, până când vei ajunge la Chișcău.

Peștera este deschisă pentru public de Marți până Duminică, între orele 10 și 17. 

Date de contact:

Adresă:                      comuna Pietroasa, localitatea Chișcău

Coordonate GPS:       N - 46.553709, E - 22.569276

Surse:                         www.pesteraursilor.net 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Pestera Ursilor - Pietroasa

2 proprietati