Parcul Natural Lunca Mureșului – județul Arad

Parcul Natural Lunca Mureșului este un parc ce a fost dezvoltat într-o zonă pitorească a județului Arad, într-o arie protejată în cadrul Pădurii Ceala, iar el a fost inaugurat în mod oficial în anul 2005. Mureșul este cel mai lung râu din România iar acesta a dus la dezvoltarea naturală a unei zone de luncă, unde putem găsi peste 200 de specii de păsări, dar și păduri aluviale, galerii de sălcii, plopi, ape curgătoare, și așa mai departe.

 

Deși pare ireal, parcul are o suprafață totală de peste 17.000 de hectare, unde sunt găzduite peste 1000 de specii de plante, 3000 de specii de nevertebrate, 200 de specii de păsări, 55 de specii de pești, 40 de mamifere, 10 de amfibieni, și altele. Parcul dispune de o varietate mare din punct de vedere al florei și al faunei, iar multe dintre ele sunt recunoscute și protejate la nivel internațional.

Cele mai importante zone din cadrul parcului sunt următoarele: Prundul Mare, Pădurea Cenad, Insula Mare Cenad și Insulele Igriș. Prundul Mare e una dintre cele mai sălbatice porțiuni ale parcului, ea având o suprafață totală de aproximativ 720 de hectare, unde se regăsește celebrul nufăr alb. Pădurea Cenad are o suprafață de 310 hectare și se află pe malul stâng al râului, iar el cuprinde mai multe specii de arbori, cum ar fi stejari vechi, frasin, salcie și plop. Insula Mare Cenad are o suprafață de doar 2 hectare și este recunoscută datorită depunerilor de aluviuni nisipoase. Insulele Igriș reprezintă un conglomerat de insule care au o suprafață totală de 7 hectare, unde găsim o mulțime de specii de păsări rare și protejate prin lege.

Parcul Natural Lunca Mureșului este deschis pentru public în fiecare zi a săptămânii, iar programul de funcționare este următorul: de Luni până Joi este deschis între orele 08 și 16:30, Vinerea între 08 și 14, iar Sâmbăta și Duminică între 10 și 17.

Adresă:                                   Pădurea Ceala, jud. Arad

Nr. tel:                                    0257 258 010

Coordonate GPS:                   46.159754 // 21.277580

Surse:                                     romaniasalbatica.ro // Ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Parcul Natural Lunca Mureșului – județul Arad

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.