Palatul Justiției din Arad – județul Arad

Palatul Justiției din Arad a fost construit în anul 1895 și se află situat în centrul istoric al orașului, vis-a-vis de Palatul Administrativ. Clădirea care prezintă elemente arhitecturale eclectice, dar și unele de tip baroc, găzduiește și astăzi Tribunalul și Judecătoria Arad. Partea principală a palatului este suportată de două coloane dorice, care domină întregul peisaj, în timp ce partea dinspre parcul Eminescu prezintă ferestre tipice stilului neobaroc, în timp ce ferestrele dinspre râul Mureș prezintă elemente de tip renascentist.

Totuși, Palatul Justiției a fost construit în două etape, una dintre ele fiind între anii 1892 și 1895, iar cea de-a doua între 1940 și 1943. În primă instanță, a fost construită o clădire proiectată pe trei nivele, în timp ce în cea de-a doua au fost adăugate aripile laterale, iar palatul a fost ridicat cu încă 2 etaje. Timp de 6 ani, între 1996 și 2002, întreaga structură a fost restaurată și renovată, datorită nivelului înalte de deteriorare în care se afla aceasta. Mai mult decât atât, în ziua de azi palatul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai moderne sedii de instanță din România.

În plus, în fața Palatului Justiției se află bustul lui Avram Iancu, un revoluționar român, care a condus Țara Moților în anul 1849, fiind într-o alianță cu armata austriacă, pentru a lupta împotriva forțelor maghiare.

Palatul Justiției din Arad este deschis pentru public de Luni până Vineri, în timp ce în weekend este închis. Programul de funcționare din timpul săptămânii este următorul: În zilele de Luni, Marți, Miercuri și Vineri el este deschis între 08:30 și 12:30, în timp ce Joia programul este extins până la ora 15:00, cu o pauză de masă între 12:30 și 13:00.

Date de contact:

Adresă:                                   Bulevardul Revoluției 77, Arad, jud. Arad

Nr. tel:                                    0257 228 908

Coordonate GPS:                  46.1775509 // 21.3222876

Surse:                                     portal.just.ro // wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Palatul Justiției din Arad – județul Arad

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.