Palatul CEC-ului

CEC-ul ca institutie a fost infiintat in anul 1864 printr-o lege initiata de catre Alexandru Ioan Cuza. La inceput a functionat in trei incaperi puse la dispozitie de Ministerul de Finante. In anul 1865, CEC-ul se muta in hanul Serban Voda, pe locul unde se afla azi Banca Nationala, insa si acest spatiu devine neincapator, drept urmare in anul 1875 s-a inceput demersurile pentru construirea unui sediu propriu.

Pe locul in care se afla azi CEC-ul se gasea la momentul respectiv biserica Sfantul Ioan cel Mare, care a fost demolata pentru a face loc primei constructii a CEC-ului. Inceperea lucrarilor a fost marcata printr-o ceremonie care a avut loc la 8 iunie 1897. Constructia cladirii a fost terminata in anul 1900 și de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile.  

In octombrie 2006, Guvernul Romaniei a aprobat transferarea Palatului CEC catre Primaria Municipiului București, pentru suma de 17,7 milioane de euro. Cladirea urmeaza a fi transformata in muzeu de arta. CEC Bank va putea sa pastreze imaginea Palatului CEC inca 20 de ani dupa incheierea tranzactiei.

Adresa: Calea Victoriei, Nr. 11-13

Web: http://www.cec.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Palatul CEC-ului

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.