Palatul Administrativ - Primăria Municipiului Arad

Primăria Municipiului este un exemplu foarte bun al stilului arhitectural eclectic, ea fiind construită între anii 1872 și 1875 și inaugurată un an mai târziu, în 1876. Arhitectul care a dezvoltat proiectul a fost Francisc Pekar, iar aceasta are o înălțime totală de 54 de metri, dacă este măsurat turnul din fațada principală. Mai mult decât atât, turnul în cauză găzduiește un mecanism care, la fiecare oră fixă, redă Oda Bucuriei, celebra piesă creată de Ludwig van Beethoven.

Clădirea a fost construită în forma literei „U” și dispune de 90 de încăperi menite să găzduiască funcționarii publici ai primăriei. Aceasta găzduiește, printre altele, o mulțime de obiecte și picturi vechi, scări ce au fost construite cu marmură roșie de la un sat din apropiere – Moneasa, vitralii realizate de către Sever Franțiu, porți sculptate din lemn, și multe altele.

Primăria a fost, totodată, și centrul revoluției din 1989, aici având loc cele mai importante acțiuni din acea perioadă din Arad. De aceea, la scurt timp după finalizarea revoluției, zona verde din fața clădirii a fost redenumită ca „Parcul Revoluției”, unde a fost ridicat și un monument unde sunt comemorați eroii din 1989.

Palatul Administrativ - Primăria Municipiului Arad se află în centrul orașului, pe Bulevardul Revoluției la numărul 75, iar ea reprezintă o adevărată bijuterie din punct de vedere arhitectural. De fapt, întreaga zonă din jurul primăriei este extrem de bogată în clădiri vechi și deosebite, dar Palatul Administrativ dezvoltă un sentiment unic, mai ales pentru cei care ajung pentru prima dată aici. Chiar dacă ești în Arad din alte motive, este recomandat să îți răpești câteva momente din viață și să vizitezi centrul istoric, deoarece vei fi, cu siguranță, adânc impresionat și surprins de frumusețea pe care o denotă acest oraș mic din România.

Date de contact:

Adresă:                                  Bulevardul Revoluției nr. 75, Cod: 310130, Arad, jud. Arad

E-mail:                                   pma@primariaarad.ro

Nr. tel:                                    0257 281 850

Coordonate GPS:                   46.176003 // 21.320176

Surse:                                     www.primariaarad.ro //  ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Palatul Administrativ - Primăria Municipiului Arad

1 proprietati