Muzeul Olteniei Muzeul de Etnografie Casa Baniei - Craiova - Dolj

 Casa Baniei este un monument foarte valoros de arhitectura medievala fiind una dintre cele mai vechi constructii civile din Craiova ridicata la sfarsitul secolului XV de catre boierii Craiovesti.

Aceasta a fost reconstruita in anul 1699 de catre Constantin Brancoveanul care a pastrat din cladirea initiala doar cateva pivnite. Intre anii 1718 - 1739 aceasta a devenit sediul administratiei austriece capatand un rol de fort de aparare.

Incepand cu anul 1850 aceasta a devenit sediul mai multor organizatii importante ale Craiovei printre care Colegiul Fratii Buzesti, Seminarul Local, Tribunalul Craiovei si Arhivele Statului. Dupa 1933 Casa Baniei a fost sediul Muzeul Olteniei pana in 1948 cand a fost cedata Mitropoliei.

Abia din anul 1966 aceasta a devenit sediul Sectiei de Etnografie a Muzeului Olteniei unde putem admira si afla informatii cu referire la arta traditionala contemporana ce sontau in elemente de ceramica, tesaturi oua incondeiate si instrumente muzicale, simpozioane si proiectiide filme etnografice. 

Muzeul poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 10:00 – 17:00 lunea fiind inchis.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Olteniei Muzeul de Etnografie Casa Baniei - Craiova - Dolj

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.