Muzeul Mineritului din Petroșani – Hunedoara

Așa cum ne spune și numele muzeului, aici vom găsi diferite exponate care atestă prezența mineritului ca parte din cultura locală. Aici putem găsi documente originale, utilaje miniere, salopete ale minerilor și multe alte elemente și obiecte care aparțin de această meserie. Mai mult decât atât, Muzeul Mineritului din Petroșani nu are exponate doar în interiorul lui, dar și în curte, fiind o adevărată oază de cultură pentru cei pasionați de minerit.

Muzeul Mineritului din Petroșani a luat naștere în anul 1961, dar în alt loc decât cel actual, și anume într-o casă din Parcul Central. Muzeul a fost mutat în locația actuală 5 ani mai târziu, iar întregul proiect de amenajări interioare a fost condus de către o firmă cu experiență în domeniu, cooperativa „Decorativa” din București. Tot în cadrul acestui muzeu, a luat naștere prima secție numismatică de pe teritoriul țării noastre. Pentru cei care nu știu, numismatica se referă la studiul sau colecția de bani, indiferent de formele pe care ei le-au avut de-a lungul istoriei (monede din aur, din argint, bani din hârtie, obiecte care erau folosite pentru troc, și așa mai departe).

Între anii 1996 și 1998 s-au efectuat cele mai extinse lucrări de restaurare din istoria acestui muzeu, pentru ca acesta să aibă o atmosferă plăcută și deosebită pentru cei care îi pășesc pragul. Tot în acea perioadă i-a fost adăugat și o secțiune geologică, unde sunt expuse diferite roci, fosile vegetale și animale.

Pentru a ajunge la muzeu, poți să urmezi traseul Drumului European 79, iar odată ce ai ajuns în preajma Parcului Central din Petroșani, îți va fi greu să nu o recunoști. Intrarea în muzeu costă 3 RON de persoană, iar acesta este deschis în fiecare zi, de la 09:00 la 16:00.

Date de contact:

Adresă:          Strada 1 Decembrie 1918, Petroșani

Nr. tel:           0254 541 220

Surse:             planiada.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Mineritului din Petroșani – Hunedoara

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.