Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria

Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția se află în interiorul castelului Bohus, care a fost construit în jurul anului 1838, cu elemente ale stilului arhitectural baroc târziu și cel neoclasic. Clădirea care găzduiește muzeul are o istorie extrem de bogată. De exemplu, aici a avut loc semnarea actului de capitulare a armatei maghiare, fapt ce a avut loc în fața generalilor ruși și austrieci, în anul 1849.

Castelul Bohus s-a aflat pentru o perioadă lungă de timp într-un stadiu înalt de degradare, el fiind parțial renovat odată cu începerea găzduirii muzeului. În cadrul muzeului putem găsi, din motive lesne de înțeles, două expoziții: Expoziția Slavici și Expoziția Monția. Pentru cei care nu știu, Ioan Slavici a fost unul dintre cei mai mari scriitori din România, el fiind, printre altele, autorul operei literare Mara. Emil Monția a fost un compozitor român, recunoscut în acea perioadă pe întregul continent european. El a compus mai multe piese pentru pian, dar și alte compoziții renumite, cum ar fi „Fata de la Cozia” sau „Moștenitorul”.

Muzeul a fost inaugurat în anul 1960 și, la început, el a prezentat exponate primite doar din donație a familiei lui Ioan Slavici și a lui Emil Monția, cum ar fi piese de mobilier, documente oficiale, fotografii cu aceștia, și multe altele.

Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția se află în Satul Șiria, din comuna cu același nume, în apropierea intersecției străzilor Tudor Vladimirescu și Mihai Eminescu. Din păcate, muzeul nu dispune de un site propriu, dar am putut găsi un număr de telefon pe care îl poți apela pentru a afla programul și taxa de intrare.

Date de contact:

Adresă:                                  Comuna Șiria, Cod: 317340, jud. Arad

E-mail:                                   office @museumarad.ro

Nr. tel:                                    0257 384088

Coordonate GPS:                 46.269207 // 21.643878

Surse:                                    ghidulmuzeelor.cimec.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.