Muzeul Memorial I. L. Caragiale din Ploiești

Ion Luca Caragiale a fost considerat de mulți cel mai bun dramaturg pe care a reușit România să îl producă. Chiar și celebrul George Călinescu a spus despre acesta că nu este doar cel mai bun dramaturg, dar și unul dintre cei mai buni scriitori din România. Ion Luca Caragiale a fost recunoscut, de-a lungul vieții sale, ca dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, dar a avut și poziții oficiale importante, precum director de teatru, comentator politic și ziarist.

Marele dramaturg s-a născut în satul Haimanale, care a adoptat numele scriitorului la scurt timp după moartea sa, pentru a îi purta memoria în timp. Muzeul Memorial I. L. Caragiale se află în interiorul clădirii „Casa Dobrescu”, unde sunt expuse diferite obiecte, dar și câteva manuscrise, ce au aparținut marelui scriitor. Muzeul este împărțit în 3 săli, în prima fiind expuse mai multe documente și fotografii, majoritatea din perioada adolescenței, în cea de-a doua pot fi găsite mai multe obiecte personale, cum ar fi o oglindă de cristal, o masă de lemn, o canapea, etc., iar în cea de-a 3-a sunt prezentate, în mod cronologic, operele pe care I. L. Caragiale le-a scris. Pe holul clădirii este expus bustul dramaturgului, sculptat de către Ion Jalea, dar și câteva fotografii ale actorilor care au jucat în operele lui Caragiale.

Muzeul memorial I. L. Caragiale din Ploiești este deschis de Marți până Duminică, între orele 09 și 17 (între 12:00 și 13:00 este închis pentru pauza de igienizare), în timp ce Lunea este închis. Muzeul se află pe strada Kutuzov la numărul 1, fix în centrul orașului Ploiești, și reprezintă un punct turistic extrem de important, deoarece un număr impresionant de oameni trec pragul clădirii în fiecare an. Nu este de mirare totuși, deoarece Caragiale a reușit să ne influențeze copilăria și ne-a ajutat să vedem lumea într-o lumină comică, dar în același timp tragică.  

Adresă:                                  Strada Kutuzov nr. 1, Cod: 100022, Ploiești, jud. Prahova

Surse:                                     www.histmuseumph.ro / Facebook.com/monumente.istorice.prahova

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Memorial I. L. Caragiale din Ploiești

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.