Muzeul memorial Cezar Petrescu din Bușteni

Cezar Petrescu a fost un jurnalist și un scriitor cunoscut din istoria noastră. În timpul carierei sale de jurnalist, el a lucrat la revista „Gândirea”, unde a colaborat cu personalități importante din acea perioadă, cum ar fi Lucian Blaga. Cu toate acestea, el este cel mai cunoscut datorită scrierilor sale, iar cele mai importante lucrări ale sale sunt: „Întunecare”, „Calea Victoriei”, „Dumenica Orbului”, „Noi vrem Pământ”, „Fram, ursul polar”, și multe altele.

Muzeul memorial Cezar Petrescu din Bușteni a fost inaugurat în anul 1967 pe data de 17 Decembrie și reprezintă o secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Interiorul muzeului este cuprins de mai multe obiecte și lucrări ce au aparținut marelui artist cum ar fi mobilier vechi rustic, scoarțe vechi, piese din ceramică, statui, tablouri, peste 10.000 de volume de cărți, ziare, reviste, și așa mai departe. În momentul când intri în muzeu, vei putea observa statuile lui Horia, Cloșca și Crișan, tablouri semnate de Iser, Jiquidi, Demian, și alte obiecte care au o valoare inestimabilă.

Muzeul memorial este o oază de cultură și de istorie, dar toți cei care vizitează vor observa imediat că atmosfera creată în interiorul clădirii este una care te va trimite înapoi în timp, nu vei regreta nici măcar o secundă decizia făcută.

Muzeul memorial Cezar Petrescu din Bușteni este deschis de Marți până Duminică, între orele 09 și 17, în timp ce Lunea este închis. Totuși, este bine de știut că în programul de rulare, muzeul este închis între orele 12 și 13 pentru a putea igieniza întreaga clădire. Muzeul se află pe strada Tudor Vladimirescu la numărul 1, în localitatea Bușteni. 

Adresă:                                  Str. Tudor Vladimirescu, nr. 1, Bușteni, jud. Prahova

Surse:                                     histmuseumph.ro / wikimedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera