Muzeul Judetean Buzau - Buzau

Muzeul Judetean din Buzau isi desfasoara activitatea in incinda fostului liceu de fete, construit in anul 1920 langa parcul Cring si prezinta sectii de istorie, arheologie, arta si memorialistica.

Sectiile destinate arheologiei si istoriei se bucura de piese de mare valoare ce au apartinut apectului Stoiani-Aldeni, culturii Monteoru, o replica a tezaurului gasit la Pietroasele „Closa cu puii de aur” datate din epoca romano-bizantina si culturilor Ipotesti, Dridu sau Santana de Mures.

 Sunt prezentate desenele rupestre descoperite in Muntii Buzaului si obiecte gasite la cetatile feudale de la Berca, Bradu si Vintila Voda. Zece colectii de monede din aur, argint si metale comune constituie sectia de numismatica, dar si obiecte ce constau in piese de mobilier, documente si acte ce au apartinut personalitatilor Nicolae Leonard, Vladimir Maximilian si Alexandru Marhiloman. In anul 1980 a fost deschisa o noua sectie, cea de pictura, unde putem gasi piese valoroase de tapiserie, sculptura sau sticla.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Judetean Buzau - Buzau

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.