Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj

Deși avem complexe muzeale mai vechi pe teritoriul orașului, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj a fost construit între anii 1898 și 1899, iar stilul arhitectural folosit în preponderență este cel baroc. Este bine de știut că, totuși, clădirea era inițial reședință a Nep Bank, și a fost achiziționat în anul 1951 de către Ministerul de Finanțe.

De fapt, muzeul a absorbit în componența sa mai multe muzee de-a lungul anilor, cum ar fi „Muzeul Diecezan”, care era găzduit în reședința episcopală greco-catolică. Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj nu are un specific anume, ci este reprezentat mai mult ca un muzeu mixt, care nu prezintă obiecte și piese foarte importante la nivel național. Cu toate acestea, cel puțin pentru localnici, acesta este un prilej inedit de a învăța noi lucruri și de a se îmbogăți din punct de vedere cultural. În interiorul muzeului găsim secții de arheologie, etnografie, memoriale, artă plastică, și multe altele.

Mai mult decât atât, clădirea muzeului găzduiește și Colecția de la Casa Personalităților Lugojene, dar și o colecție de artă care conține picturi valoroase, dar și sculpturi realizate de artistul plastic Elisabeta Popper.

Situat pe strada Nicolae Bălcescu numărul 4, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj nu excelează într-un domeniu anume, dar reușește să adune colecții care pot fi de interes pentru un număr mare de turiști, fiind extrem de variat în acest mod. Totuși, cel puțin în prezent datorită pandemiei, acesta este închis temporar pentru public, dar dacă dorești mai multe informații nu ezita să îi contactezi folosind una dintre metodele expuse mai jos.

Date de contact:

Adresă:                                   Strada Nicolae Bălcescu 4, Cod: 305500, Lugoj, jud. Timiș

Nr. tel:                                    0256 354 903

Coordonate GPS:                   45.68363890 // 21.90589409

Surse:                                     ghidulmuzeelor.cimec.ro/

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.