Muzeul de Flori de Mină din Cheia

Muzeul de Flori de Mină din Cheia este un muzeu unic de pe teritoriul României, iar aici putem găsi piese ce aparțin colecției de flori de mină supranumită „Mihai Viteazul”. Chiar dacă la prima vedere nu pare un muzeu important, toți cei care trec pragul lui vor rămâne impresionați de expoziție, unde putem găsi 16 geode de ametist și citrin, 5 exemplare de calcit, cuarț și ghips, două cristale de cuarț incolor (asta înseamnă că e extrem de pur, cu cât cuarțul are mai multe culori, cu atât el este mai impur), dar și exponate de blendă, galenă, pirită, calcopirită, baritină, stibină, rodocrozit, realgar, marcasită, ghips și multe altele.

Majoritatea pieselor expuse sunt de origine din zona orașului Baia Mare, iar acestea au prins viață la rândul lor din cauza erupțiilor vulcanice ce au avut loc de-a lungul mileniilor. Muzeul de Flori de Mină este o oază extrem de importantă pentru cei care iubesc geologia, dar și pentru cei care doresc un moment de relaxare și vor să învețe noi lucruri despre acest segment de cultură. Ei vor putea să admire o varietate de forme inedite, dar și cromatica ce reușește să îi impresioneze pe toți care pășesc pragul muzeului. Indiferent de motivul pe care îl ai să vizitezi localitatea Cheia, nu ezita să mergi la Muzeul de Flori de Mină, crede-ne pe cuvânt că nu vei regreta nici un moment decizia făcută.

Muzeul de Flori de Mină din Cheia se află la intrarea în localitate Cheia, iar el este deschis de Marți până Duminică, între orele 09 și 17, în timp ce Lunea este închis. Intrarea în muzeu se face contra cost, iar tariful este de 6 RON pentru o persoană, iar pentru grupurile organizate de minim 10 persoane, pentru copii, studenți și pensionari, prețul este de 4 RON.

Adresă:                                  Cheia, Cod: 107356, județul Prahova

E-mail:                                  office@muzbioph.ro

Nr. tel:                                   0244 294 264

Surse:                                     www.visitprahova.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de Flori de Mină din Cheia

1 proprietati