Monumentul Aurel Vlaicu din Bănești – județul Prahova

Aurel Vlaicu a fost unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români din istoria noastră. El s-a născut în 1882 și a fost recunoscut ca și inginer, inventator, pilot, dar și constructor de avioane. Din păcate, el s-a stins din viață în 1913, la vârsta de 30 de ani, după ce a încercat să traverseze Munții Carpați cu un avion construit chiar de el. Acesta s-a prăbușit în localitatea Bănești, în locul în care monumentul a fost inaugurat. El a fost înmormântat în Cimitirul Bellu, unde pot fi găsite multe personalități din istoria României.

Aurel Vlaicu a pus bazele aviației moderne, primul său avion fiind creat în anul 1909, iar al 2-lea design în anul 1911 – cel în care și-a pierdut viața, în final. Cu toate acestea, Aurel Vlaicu a dezvoltat și un al 3-lea design, dar prototipul a fost confiscat de către autoritățile germane, care ne controlau țara în acea perioadă. Aurel Vlaicu a fost un inovator și ar fi trebuit să primească mai mult suport din partea statului român. El va fi întotdeauna recunoscut ca fiind părintele aviației moderne și a ajutat la accelerarea dezvoltării acestei industrii. Fără doar și poate, Aurel Vlaicu se află în topul persoanelor care au influențat cultura și istoria lumii.

Monumentul Aurel Vlaicu se află pe Drumul Național DN1, în apropierea localității Bănești, în locul unde acesta s-a prăbușit în ultimul zbor pe care l-a efectuat. Dacă dorești să îți arăți respectul față de Aurel Vlaicu, nu ezita să petreci măcar câteva minute la monumentul care îi poartă numele. Acesta este reprezentat de o coloană înaltă, care, la vârful ei, a fost amplasată o pasăre ce vrea să simbolizeze zborul, dar și libertatea.

Monumentul Aurel Vlaicu se află la intrarea în comuna Băneşti, în apropierea drumului naţional DN 1 (Bucureşti - Braşov)

Adresă:  DN1, Bănești, Cod: 107050, jud. Prahova

Surse:  www.visitprahova.ro 

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Monumentul Aurel Vlaicu din Bănești – județul Prahova

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.