Mocănița - Valea Vaserului - Vișeu de Sus, Maramureș

Mocănița reprezintă o cale ferată forestieră care se află în Nordul României, fiind ultima de acest gen pe întregul continent și este un veritabil punct turistic al țării. Supranumită și „Mocănița de pe Valea Vaserului”, este unul dintre cele mai vizitate locuri de către străini, deoarece ea implică o adevărată călătorie în trecut, unde timpul parcă a stat pe loc și s-au păstrat multe dintre elementele vechi ale trenurilor cu aburi, care dominau industria la începutul secolului al XX-lea.

Aceasta este una dintre construcțiile efectuate în totalitate de către poporul nostru, dezvoltarea ei începând în anul 1932, după Marea Unire. Majoritatea căilor ferate forestiere construite în acea perioadă urmau cursul râurilor, iar Mocănița nu este mai prejos. Ea oferă priveliști deosebite de-a lungul Râului Vaser, unde un drum tipic dura în jur de 10 ore (dus – întors), de la Gara CFF Vișeu de Sus până la stația Coman și înapoi.

Pe tot continentul European, majoritatea căilor ferate forestiere au fost transformate în drumuri forestiere, dar pe teritoriul României ele rămân, statul nefiind dornic să investească în transformarea lor. Cu toate acestea, „Mocănița de pe Valea Vaserului” a rămas în funcțiune, acest fapt fiind datorat și investițiilor străine, care doreau să păstreze acest loc ca un punct turistic. Mocănița are o importanță istorică deosebită, deoarece reprezintă începutul dezvoltării industriei tehnice din România, când tehnologia începea să pună stăpânire pe viețile străbunicilor noștri.

Pentru a putea călători pe celebra cale ferată forestieră, va trebui să ajungeți în gara satului Vișeu de Sus, ora de plecare fiind 09:00. Un bilet costa aproximativ 65 RON pentru adulți, 55 RON pentru pensionari și studenți și 45 RON pentru copii. Dar dacă se dorește un bilet special, unde sunt incluse răcoritoare, cafea, produse de patiserie și un platou de tip grill, atunci prețurile cresc la 109 RON pentru adulți, 98 RON pentru studenți și elevi și 76 RON pentru copii.

Date de contact:

Adresă:           Str. Cerbului Nr. 5, Cod: 435700, Vişeu de Sus, Maramureș

E-mail:           office@cffviseu.com

Nr. tel:            0262 353 381 (între orele 10:00 și 17:00)

                       0744 686 716 (între orele 10:00 și 17:00)

Sursa: Vaser.rocffviseu.ro

 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Mocănița - Valea Vaserului - Vișeu de Sus, Maramureș

1 proprietati