Manastirea Sfantul Nicolae Predeal

Asezata la poalele muntelui Clabucet, Manastirea Sfantul Nicolae dateaza din secolul XVII si poarta hramul Nasterea Maicii Domnului. La anceput a functionat ca schit de calugari, dar a fost distrus de catre turci an anul 1788.

In 1744 este ridicata din lemn Biserica Sfantul Nicolae, care, fiind distrusa de invazia turcilor, este recladita an 1819 din piatra si caramida, pastrandu-se asa pana an zilele noastre. Biserica este pictata an fresca de Nicolae Zugravul si este construita an stil bizantin. Intre anii 1835 – 1844 a mai fost ridicata anca o biserica ce poarta hramul Nasterea Maicii Domnului.An 1993 a devenit manastire de maici. In curtea Manastirii se afla si un foisor de lemn cu o fantana cu apa rece. An spatele bisericii se afla cimitirul si un monument ridicat pentru legionarii ce au luptat ampotriva puterii. Monumentul a fost ridicat an 1998.

Localizare:

Inainte de intrarea an Predeal, unde se face stanga spre drumul ce duce la Paraul Rece, dinspre Sinaia, este un drum ce urca an sus si duce la intrarea an manastire.

Contact:

Telefon: + 40 723 300 050 (Preotul Ieromonah Teofil Serban)

Adresa: Str. Manastirii, nr. 12, Predeal

Site web: www.manastireasfantulnicolaedinpredeal.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Manastirea Sfantul Nicolae Predeal

2 proprietati